1+5 obiceiuri mai ciudate decat nunta in sine (Partea 1)

1+5 obiceiuri mai ciudate decat nunta in sine (Partea 1)

Alexandra Gherase
Dragoste

Stiu ca nu suntem in sezonul nuntilor, insa zilele trecute mi-a atras atentia un articol pe internet: “Obiceiuri ciudate la nunta”. Asa ca am facut un research ca sa descopar ce ciudatenii se fac in diferite locuri din lume, in cea mai importanta zi a mirilor. Unele mi-au furat un zambet, iar altele m-au facut sa rad in hohote.

1. Casatoria cu un copac

In india, femeile nascute sub un anumit semn zodiacal sunt obligate sa se marite cu un… copac. Se spune ca indiencele nascute sub semnul zodiacal Manglik sunt blestemate. Iar ca sa previna moartea timpurie a viitorilor soti, ele trebuie sa se casatoreasca mai intai cu un copac care ulterior este distrus. Acest act este de fapt dezlegarea la blestem. 

www.brainjet.com

Revenind la ale noastre: Cum ramane cu “Protejati natura”? 

2. Jocul de-a Cupidon

In China, un mire din cultura Yugur, trebuie sa se joace de-a Cupidon. Mai exact el trebuie sa traga cu sageti de 3 ori inspre sotia lui. Nu va speriati pentru ca sagetile nu au capete ascutite. Dupa acest ritual, mirele trebuie sa rupa cele 3 sageti ca sa se asigure ca o va iubi intotdeauna.

www.brainjet.com

In alta ordine de idei, el trage, pe ea o doare (pentru ca totusi o loveste cu acele sageti) si totul pentru ca sa nu calce el stramb. Hmm.. Nu-i echitabil! 

3. A treia roata la caruta

In unele sate din Africa, luna de miere nu este chiar intima. Mirii sunt acompaniati de o doamna batrana care are grija ca mireasa “sa inteleaga caile mariajului”. De obicei lucrul acesta este facut de cei mai varstnici, dar uneori a 3-a roata la caruta este chiar mama miresei.

www.brainjet.com

Mama Soacra! Las-o ca stie ea ce trebuie sa faca! 

4. Zambet interzis

In Congo, mirii nu au voie sa zambeasca. Orice grimasa este interzisa in timpul ceremoniei si la receptia de dupa. Acestia trebuie sa stea seriosi chiar si in pozele de nunta.

www.blog.brilliance.com

Cine a spus ca nunta este un eveniment trist? Oare la inmormantari este interzis sa plangi? 

5. Timpul WC-ului

La finalul ceremoniei de nunta in Franta, prietenii mirilor umplu un bol in forma de wc cu resturi de la nunta. Atat mireasa cat si mirele trebuie sa manance resturile de mancare. In ziua de azi aceste resturi s-au inlocuit cu ciocolata, insa forma bolului s-a pastrat.

www.fairlyoddtreasures.com

Sper doar ca nu au avut nevoie la toaleta dupa acest “ritual”. 

6. Buchetul

Chiar daca noua nu ni se pare asa bizar, am inclus si acest ritual din timpul nuntilor in Romania. Undeva la sfarsitul nuntii, mireasa trebuie sa arunce buchetul. Si nu la gunoi, ci sa il arunce inspre domnisoarele adunate la un loc. Cea care il prinde se spune ca se va marita urmatoarea. 

www.easyday.snydle.com

Din proprie experienta, pot sa spun ca nici-o prietena de-a mea care a prins buchetul nu s-a maritat. Oare cat de mult trebuie sa crezi in asta ca sa ti se intample? 

Kisses, love and hugs! 

What's Hot

Galerie Articole