1+5 obiceiuri mai ciudate decat nunta in sine (Partea 2)

1+5 obiceiuri mai ciudate decat nunta in sine (Partea 2)

Alexandra Gherase
Dragoste

Frenezia obiceiurilor ciudate de nunta continua cu partea a doua. Daca te-ai amuzat copios in PRIMA PARTE, acum o sa descoperi si ale ciudatenii la fel de interesante. Hai sa vedem ce practici de nunta se folosesc in diferite parti ale lumii:

1. Speranta gemenilor

In Sudul Sudanului se afla tribul Nuer. In aceasta comunitate, nunta nu este completa pana cand mireasa nu naste o pereche de gemeni. Daca nu reuseste sa faca lucrul asta, mirele este liber sa divorteze de ea.

www.wassupmate.com

Asta-i buna! Sper doar ca sotul o iubeste cu adevarat si nu culca urechea la traditii. 

2. A zis cineva peste?

In Coreea, dupa nunta, mirele este descaltat de catre prietenii sai si batut in talpile goale cu un peste. Acest lucru se face pentru a pregati mirele pentru noaptea nuntii.

www.brainjet.com

Cu un asemenea miros la picioare ma indoiesc. Saraca mireasa! 

3. Oale si tigai

In Franta, prietenii si familia tinerilor casatoriti merg in fata casei acestora in noaptea nuntii. Si ca sa isi faca simtita prezenta, acestia bat in oale si tigai. Pentru a-i linisti, mirii trebuie sa le dea de mancare si de baut.

www.nimg.sulekha.com

Saracii miri! Nu au si ei o noapte linisita dupa evenimentul-uragan! 

4. Jocul Pantofului

La unele nunti din India, in timpul ceremoniei are loc un joc destul de bizar. Mirele isi scoate pantoful in timp ce se indreapta spre altar, iar familia miresei incearca sa i-l ia. Familia mirelui trebuie sa protejeze acest pantof, altfel risca sa plateasca o rascumparare catre socrii mici.

www.brainjet.com

Sper doar sa nu iasa cearta si paruiala. In schimb, acest obicei e chiar amuzant! 

5. Ficatul de pui

Un cuplu din rasa Daur, localizata in Mongolia Chineza, care vrea sa se casatoreasca, trebuie sa omoare un pui de gaina cu un cutit. Trebuie sa ii scoata ficatul, iar daca acesta este bun ei pot hotara data nuntii. In cazul in care ficatul nu este bun ei trebuie sa repete procesul pana il gasesc pe cel satisfacator.

www.brainjet.com

Acest ritual mi-a dat fiori. 

6. 3 zile si 3 nopti sechestrati

Tinerii casatoriti din tribul Tidong aflat in nordul insulei Borneo/Asia, nu au voie sa paraseasca locuinta 3 zile si 3 nopti. Odata ajungi acasa dupa nunta, ei sunt sechestrati in propria casa. Ca sa fie un pic mai bizar, ei nu au voie sa foloseasca toaleta in tot acest timp.

www.flickr.com

Eu inteleg ca probabil comunitatea isi doreste mostenitori, dar cum sa faci asta cand ai crampe stomacale? 

www.congratulationsto.com

Kisses, love and hugs! 

What's Hot

Galerie Articole