5:2 Un altfel de post

5:2 Un altfel de post

Ioana Petric
Dieta

Poate credeți ca urmează sa va fac rezumatul unui meci de fotbal , dar nu! Sa lăsăm bărbaților ce e al bărbaților și sa ne vedem de dietele noastre!

5:2 e una dintre dietele la mare căutare în ultima vreme, atât în rândul bloggerilor, cat și al vedetelor de la Hollywood. Care e treaba cu cifrele astea? Nimic mai simplu și va promit ca nu o sa va dea cu virgula.

Treaba e simpla, totul se rezuma la 2 zile de post pe săptămână și 5 zile de "desfrau". Mai exact, 2 zile pe săptămână ar trebui sa ne limitam la 500 de calorii pe zi, iar în restul zilelor suntem libere sa papam normal și chiar sa ne satisfacem cate o pofta. Suna interesant nu?

Avantajul e ca e o dieta de cursa lunga, pentru ca scăpăm de frustrarea aceea de a avea interzis la orice ne face cu ochiul, ceea ce e înseamnă că e super ușor de ținut. Slăbirea se produce treptat (intre 4 și 6 kg în 3 luni) și sănătos, pentru ca nu ne privam corpul de nutrientii de care are nevoie.

Cercetătorii spun ca ar ajuta și la sănătatea mintala, prevenind Alzheimerul, deci e excelent, pentru ca dacă tot e sa ne aducem aminte tot, măcar vor fi amintiri frumoase, legate de un corp armonios.

Ce înseamnă cele doua zile de post? Ca totul este permis în limita a 500 de calorii. Nu e nevoie sa renunțăm la carne, oua sau lactate. Pentru ca dieta sa fie eficienta, ideal ar fi ca cele doua zile sa nu fie consecutive.

Cum ar arata meniul unei astfel de zile? Spre exemplu un ou fiert cu roșii la micul dejun, un grătar de pui cu salata verde la amiaza și o salata de legume seara.

În cele 5 zile de desfrau e permis orice, inclusiv o prăjiturica sau o felie de pizza. Totuși recomand sa ne gândim de 2 ori atunci când alegem alimentele. Dieta funcționează dacă alegerile noastre sunt cat de cat sănătoase.

Ce ziceți, gagici ? Ați încerca dieta asta? PS. Mare atenție, nu este recomandata copiilor sau femeilor însărcinate, iar dacă suferiți de diabet, cel mai bine e sa cereți sfatul medicului înainte de a trece la treaba. 

 

What's Hot

Galerie Articole