Brasov
Sursa:Chitara Călătoare

Brasov

Serban Huidu
Travel

Brasov

Cel mai interesant oras din centrul Romaniei , impreuna cu fratele sau intru etnie germana, Sibiul, Brasovul a tinut putin piept tavalugului sovietic. Probabil de aia i-au si schimbat numele in orasul Stalin sa ii mai potoleasca pe rebeli. Din fericire e mai bine cunoscut sub  numele german de Kronstadt , Brasovul va invita sa il admirati. Iata cateva lucruri mai putin stiute despre el dar care sper sa va fie folositoare cand il veti descoperi:

1-Strada sforii

ProTV

Afalata intre strada Cerbului si strada Poarta Schei, strada Sforii are 1, 1,4 metri latime. Cu greu incap doua persoane una langa alta. In trecut era un coridor ce ajuta pompierii, asta din cauza fricii care a pus stapanire pe locuitori dupa incendiile repetate din Evul Mediu.

Hartis News

Eram odata dimineata la radio si intrebam unde sunt radare si ne-a sunat un nene sa ne spuna ca in Brasov pe strada Sforii. Si radea infundat! Noroc ca stiam despre ce e vorba. Si uite asa rubrica respectiva a devenit istorie...

2- Bastionul Tesatorilor

Weekend de weekend prin România - WordPress.com

Organizarea medievala germana cuprindea bresle adica organizatii profesional-sociale care sa apere interesele si uneori chiar integritatea fizica a membrilor ei. Unul dintre sediile cel mai bine conservate este Bastionul Tesatorilor. Constructia a fost ocolita de marele incediu de la 1689 si astfel se lauda, cei ce o pastoresc, ca a ramas in forma originala. Ce sa zic pacat.... ca i-au pus tavan fals dupa cum puteti vedea aici.

3-Poarta Schei

commons.wikimedia.org

Poarta Schei a fost ridicat in 1827-28 cu scopul de a fluiduza traficul in zona. Situata langa alta poarta celebra si mult mai veche-poarta Ecaterina, poarta Schei reprezinta un mic arc de Triumf cu 3 arcade, construit in stil clasic din caramida. Poarta se continua cu strada Poarta Schei, iar pe ea, la numarul 4 gasiti unul dintre cele mai interesante locuri din oras:

4-Restaurantul Poarta Schei numarul 4

Zile si Nopti

Orasul din Romania cu cele mai multe restaurate pe cap de locuitor nu este Bucurestiul cu Brasovul. In centru gasiti Casa Hirscher sau casa Keller sunt restaurante excelente unde puteti merge sa savurati meniuri senzationale. Pentru mine atractia principala din zona este Poarta Schei numarul 4. Un restaurant cu 4 mese unde un patron sub forma de chelner, mstacios si cu vocea domoala te poate face sa mananci si pietre. Atentie preturile nu sunt chiar la indemana dar aventura merita. In plus exista o selectie de vinuri impresionanta. Daca treceti prin zona salutati-l pe dom' Bahide din partea mea!

5-Turnul Negru

romaniamama.ro

Este un turn ce facea parte din sistemul defensiv al cetatii Brasovului si de unde puteti face niste poze panoramice centrului orasului fara sa folositi telecabina sa va va cocotati pe dealul Melcilor. Urcarea e simpla si in 5 minute ajungeti la Turnul care se numeste Negru pentru ca a fost lovit de un tasnet, care l-a cam afumat.

Chitara Călătoare

Apropos de negru sa nu uitati de Biserica Neagra ajunsa la denumirea asta din cauza marelui incediu din 1689, sau Piata Sfatului cu tot cu Sfatul din mijlocul ei. Plus strada comerciala Republicii, de mor de ciuda toti monarhistii cand merg pe ea. Mai am o sugestie. Cele mai bune prajituri din lume se gasesc in apropierea Pietii Sfatului pe strada Gheorghe Baritiu la Vatra Ardealului. Cea mai buna cofetarie din lume! Mergeti si cereti prajitura Deliciu. De 20 ani mananc asta si nu ma satur!

Cutia de ceai
Iata cum arata si Brasovul filmat si mai ales povestit:

 

What's Hot

Galerie Articole