Budapesta
Sursa:5mp.eu

Budapesta

Serban Huidu
Travel

Daca tot a trecut ziua de 1 Decembrie si sentimentele revansarde s-au estompat, astazi va voi face, macar virtual, sa ajungeti in Budapesta. Acesta este, in opinia mea, cel mai frumos oras de pe Dunare. Si sunt cateva. Budapesta se compune din doua parti despartite de Dunare, si anume Buda, care este partea deluraoasa din vest, si Pesta partea cu campie din est. Prima carte citita de mine a fost "Baietii de pe strada Pal", nuvela in care autorul facea descrieri ample ale orasului;  asa ca intelegeti de ce am fost atat de impresionat cand am ajuns in capitala maghiara.  Iata care sunt recomandarile mele pentru Budapesta:

 

 

What's Hot
Copenhaga-Venetia Nordului

Copenhaga-Venetia Nordului

I se mai spune Venetia Nordului, nu am inteles de ce, este mult mai putin inundata si mult mai putin latina decat arhicunoscuta Venetie. Am ajuns aici intr-o noapte de vara la mijlocul lui iunie-momentul celor mai lungi zile si a celor mai mici nopti, existand chiar o celebrare a soltitiului de vara, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza. Daca va ganditi ce ea, capitala Danemarcei nu are atat de multe lucruri interesante de oferit, va inselati amarnic! Iata recomandarile noastre:

Travel
Sofia

Sofia

Astazi va aduc in atentie un oras aflat la o aruncatura de bat de Romania si care, alaturi de Bucuresti, a avut o imagine negativa cand venea vorba de noile orase ala Europei. Adica Budapesta, Varsovia si Praga erau privite cu un soi de mandrie, iar Belgrad, Sofia sau Bucuresti cu un fel de nedisimulata scarba.

Travel

Galerie Articole