Budapesta
Sursa:5mp.eu

Budapesta

Serban Huidu
Travel

Daca tot a trecut ziua de 1 Decembrie si sentimentele revansarde s-au estompat, astazi va voi face, macar virtual, sa ajungeti in Budapesta. Acesta este, in opinia mea, cel mai frumos oras de pe Dunare. Si sunt cateva. Budapesta se compune din doua parti despartite de Dunare, si anume Buda, care este partea deluraoasa din vest, si Pesta partea cu campie din est. Prima carte citita de mine a fost "Baietii de pe strada Pal", nuvela in care autorul facea descrieri ample ale orasului;  asa ca intelegeti de ce am fost atat de impresionat cand am ajuns in capitala maghiara.  Iata care sunt recomandarile mele pentru Budapesta:

 

 

What's Hot
Dubrovnik

Dubrovnik

Astazi vorbim despre Perla Coastei Dalmate din Croatia-Dubrovnik. Cuvantul vine dinspre doua denumiri. Ragusa, initial Laus, cuvant latin pentru stanca care era initial o insula aproape impentrabila facuta de refugiatii italieni din orasul Epidarum si Dubrava , de la cuvantul dub, stejar in limba slava, o asezare a slavilor de pe continent facuta la poalele unui deal. Cu timpul slavii au acoperit cu pamant mica distanta dintre insula si tarm, iar pe acest loc se afla una dintre recomandarile noastre, daca aveti rabdare sa cititi pana la capat acest articol.

Travel
Melbourne

Melbourne

Exasperat de codurile de vreme rea care nu ne mai dau pace si suparat pe infrangerea Simonei Halep in Open-ul Australiei, saptamna aceasta am sa prezint orase de la antipozi, ca acolo e cald si bine. Am spus Australian Open? Pai sa incepem cu Melbourne, ca il gazduieste

Travel
Timisoara

Timisoara

Pot sa si inteleg de ce Revolutia a inceput in Timisoara. Pe vremea aceea Crivatul comunist batea cu putere in toata Romania. In Timisoara inca se simtea adierea Austrului. Vanticelul acela cald ce sufla dinspre Vest.

Travel

Galerie Articole