Cand barbatul vrea sa fie "barbat"!

Cand barbatul vrea sa fie "barbat"!

simona
Dragoste

”Bărbatul este oglinda femeii!” – iată o maximă auzită și folosită din moși-strămoși.

M-am tot gândit la ea de-a lungul anilor și azi m-am enervat. Da, m-am enervat pentru că de abia acum am înțeles cu adevărat ce înseamnă. Până acum eu am perceput această afirmație ca fiind valabilă pentru cuplurile căsătorite în care, ea, soția, dacă este gospodină, curată, aranjată și ordonată atunci și partenerul ei va fi mereu cu haine curate și călcate, ras, tuns și frezat!

barbat in costum

Greșit! Am privit totul din alt punct de vedere. Nu zic că nu e valabilă ”chestia” cu femeia are grija ca soțul să fie mereu titirit. Zic doar că este mai mult de atât și eu nu am văzut până acum.

E clar, nu desfacem firul în patru, avem nevoie de bărbați ca de aer chiar și atunci când aerul e toxic ne descurcăm, punem o mască de gaze sau luptăm să-l purificăm. Așa-i femeia, cum am mai zis, minunată și gata să facă lumea mai bună!

Din păcate, femeia, fata, zilelor noastre a evoluat atât de mult, este atât de grăbită și obosită încât a sărit niște etape din evoluția ei.

femeie with balls

Bărbatul vine de pe altă planetă și el trebuie ajutat să se poarte. El a fost născut și crescut tot de o femeie și ea, dacă nu l-a educat cum să se poarte cu semenii săi și mai ales cu o minune ca femeia, va da naștere la rândul său altor bărbați mitocani. Și tot așa .... este efectul pieselor de domino! Dacă suntem înjurate, apelate cu bă, mă, fă, dacă suntem umilite și agresate fizic și psihic de această specie numită ”bărbat” , să știi că este numai vina noastră! Noi l-am creat așa! Noi i-am permis ”nevertebratei” să ridice mâna asupra noastră și am plecat capul.

femeie tinuta de gura

Ne-am grăbit în drumul nostru spre perfecțiune și i-am acordat încredere masculului de lângă noi crezând că ne va susține și va fi mândru de noi. Am crezut că va continua să ne aștepte cu flori, să ne ofere sprijinul când urcăm sau coborâm o scară, că ne va deschide uși și ne va mângâia tandru pe obraz în fiecare dimineață.

barbat lovind femeie

Dar nu, el a așteptat momentul nostru de slăbiciune și s-a descătușat , a pornit de unul singur și cu forță a spart valul de sensibilitate, iubire și înțelegere cu care femeia l-a înconjurat. A zis că nu mai e mascul dacă-și arată sentimentele prin gesturi mici, dar încântătoare pentru noi. Nu, femeia trebuie trosnită ca să vadă cine-i cocoșul că ea e bună doar la menaj și copii!

Sunt supărată pe tine, sunt supărată că ești prea plictisită să mai încerci să găsești ceea ce-ți trebuie și ți se potrivește. Și, dacă nu găsești, atunci ia materialul brut și modelează-l. Dar nu, nu mai crezi că poți s-o faci și nu mai ai răbdare. Și atunci , te mulțumești cu prăpditul și nenorocitul pe care l-ai găsit într-o doară.

femeie muscand buza

Uneori am auzit că ”aia și-a meritat bătaia”, ”că unele și-o și cer”! Nuuuuu, bătaia nu e ”bună” nicăieri, poate doar în războaie sau atacuri unde trebuie să-ți aperi viața! Bătaia, injuriile, agresivitatea de orice fel, nu sunt bune. Nimeni nu-și cere palme sau șuturi că-i plac, doar în Fifty shades of Grey – dar aici ...... e o altă poveste pe care o vom discuta când ești pregătită!!!!

femeie plangand

Așa că, am un sfat pentru tine: nu mai accepta orice ți se dă sau găsești. E ca la produse: mai bine strâng niște bani și imi iau ceva de calitate care să mă țină și să fie și plăcut, decât să iau ieftin, de duzină, care se rupe repede sau se decolorează și pe care îl voi arunca repede. Doar că, degeaba îl arunci atunci când realizezi că e un jaf, pentru că deja ți-a lăsat urme!

 

What's Hot

Galerie Articole