Ce ar fi sa dam solutii, in loc sa dam sentinte?

Ce ar fi sa dam solutii, in loc sa dam sentinte?

Timp liber


"Elevii de 16 ani care ameninta sau lovesc un profesor la scoala ar putea primi pedepse mai dure decat pana acum, acestia riscand ani grei de inchisoare". Sursa: adevarul.ro

Iata cum s-au gandit parlamentarii nostri sa rezolve problema violentei in scoli. Un copil de 16 ani, care evident este privat de un mediu sanatos si de un minim de educatie, se manifesta violent. Ce face statul roman? Il trimite la inchisoare. Unde copilul va fi foooarte bine re-educat! Si cand iese din acea inchisoare, va fi licentiat in sutit portofele si profesor de alba-neagra.

Ce ar fi ca inainte sa fie aruncat in inchisoare acel copil sa fie consiliat? Cum ar fi ca ministerul sa stie despre el mediul din care provine si de ce e el violent? Sa existe o ancheta sociala care sa aiba in spate mai mult de un draft in care asistentii sociali sa completeze datele de identificare?

Ce ar fi ca sistemul de invatamant sa ocupe timpul elevilor cu ore de drama, muzica, dans, sport si alte activitati extra-curiculare interesante pentru copii?

Ce-ar fi sa nu judecam dupa aparente? 

What's Hot

Galerie Articole