Corfu
Sursa:Corfu-youtube.com

Corfu

Serban Huidu
Travel
 
Una dintre cele mai cosmopolite insule ale Greciei, stapanita de venetieni sute de ani, avand o istorie zbuciumata si un prezent impresionant, insula Corfu sau Kerkyra (sotia lui Posseidon care i-a daruit acestuia 3 fii) va astepta  vesela si plina de locuri frumoase.
Puteti sa admirati orasul vechi si fortareata venetiana, probabil cele mai cunoscute locuri din insula Corfu, dar mai sunt si altele pe care nu trebuie sa le ratati.
 

1- La Grotta

la Grotta-www.campingpaleokastritsa.com
Este un fel de plaja facuta pe stanci. Locul de unde puteti lua taxiul acvatic pentru a ajunge pe plajele izolate ale insulei. Din ora in ora niste tineri curajosi sar de pe stanci iar atmosfera de  relexare este intrerupta doar de rasul vesel al proprietarului: "Voi sunteti romani? Io am facut facultatea la Timisoara si am invatat cum sa deschid usa unei domnisoare! Si apropos de domnisoare, aveti cele mai frumoase fete din lume! La noi femeia frumoasa e exceptzia, la voi femeia urata e extzeptia".  Zice el hatru si foarte tzatzait!
 

2- Sidari chanal d'amour.

Sidari-Canal d'amour
Cele mai cunoscute formatiuni de pe plaja Sidari, din nordul insulei, sunt niste pereti sapati de valuri intr-o forma senzationala! Se spune ca ele, cuplurile ce vor inota in canalul dragostei, vor ramane impreuna pe vecie. Sincer? E cam greu,  la cum fierb apele involburate acolo parca iti cam trece sa fii viteaz.  Voi incercati, noi va incurajam!
 

3. Achilleon Palace

Achilleon-corfu
Aflat la 10 kilometri departare de orasul Corfu, Achilleon Palace a fost constuit de imparateasa Imperiului Austro Ungar, Elisabeta a Bavariei, muuult mai cunoscuta sub numee de Sisi. Totul este centrat in jurul miticului Ahile, iar palatul reflecta gusturile si obiceiurile imparatesei pe care le puteti descoperi impreuna cu miile de turisti prezenti!
 

4 Kavos

Este un oras in extremitatea sudica a insulei, plin ochi de turisti englezi! Dupa cum stiti, englezii sunt foarte cheflii in afara Regatului si se imbata crunt. Drept pentru care se taie in draci. Locul este impanzit cu infirmerii! Peste tot unde te uiti sunt zeci, chiar sute de infirmerii ! Si plin de englezi bandajati! Helou mate!

5. Muntele Pantokrator.

Muntele Pantoktator
In traducere libera "atot-puternicul", muntele Pantoktator are  906 metri ceea ce il face imens, plecand de la nivelul marii. De sus se vede toata insula Corfu si Albania iar in zilele senine se poate vedea chiar Italia desi aceasta se afla la 130 de kilometri departare. Nu e bine sa ratati privelistea daca ajungeti in Corfu.
 
bonus:

Si o ultima recomandare este Orasul Corfu:

Corfu town
cu ale lui stradute cochete pline de magazine shic si taverne, unde puteti  vedea fortareata venetiana in toata splendoare ei si unde va veti intoarce negresit pentru atmosfera si frumusete locului!
 

O alta recomandare este de a vedea, neaparat, orasul Corfu seara! Veti regreta daca nu o faceti! Uite cum arata!

Corfu town

Fotografii preluate de pe: www.campingpaleokastritsa.com, www.atlasvisual.com, www.holi day.gr, www.youtube.com, www.tripadvisor.com.pe, www.corfuexcursions.com, www.telegraph.co.uk,

si la final cum arata insula Corfu vazuta din drona:

 

What's Hot

Galerie Articole