Critica afectiunii pure (sau cum a reactionat Canada dupa moartea lui Fidel Castro)

Critica afectiunii pure (sau cum a reactionat Canada dupa moartea lui Fidel Castro)

Gabi
Dragoste

Suntem in “era” facebook-ului si a hashtag-ului potrivit (care îți aduce si mai multe aprecieri daca tratezi un subiect de actualitate). Așa că după faimoasele hashtaguri #antitrump sau #notmypresident, acum se poartă #TrudeauEulogies.

După moartea lui Fidel Castro, premierul canadian Justin Trudeau, al cărui tată a avut o relație de prietenie strânsă cu revoluționarul cubanez, și-a transmis regretele printr-un comunicat, vis a vis de dispariția unei "persoane extraordinare, legendare" :

„Domnul Castro a realizat imbunatatiri semnificative ale educatiei si sanatatii din natiunea sa insulara. Desi o figura controversata, atat suporterii cat si detractorii domnului Castro recunosc enorma sa dedicare si dragostea pentru poporul cubanez care a avut o adanca si durabila afectiune pentru ‘el Comandante’" a mai declarat premierul canadian.

The Guardian

Laudele au stârnit un val de reacții negative si batjocoritoare in mediul online. Iar in goana după și mai multă vizibilitate a apărut si hashtagul nelipsit:

"Deși o figura controversata, Fidel a iubit natura. I-a placut sa hrănească rechinii dintre Cuba si Miami. #TrudeauEulogies

"Columbia il plânge pe directorul pharma Pablo Escobar, un campion al educației publice si al accesului la sanatate universal, mort la 44 de ani." #TrudeauEulogies :) etc.

Postarile sunt foarte amuzante, dar nu neaparat justificate. 

Justin Trudeau este liderul partidului liberal și Prim Ministru desemnat al Canadei. El este cel mai mare fiu al fostului Prim Ministru al Canadei, Pierre Trudeau și al lui Margaret Trudeau. A beneficiat de un plus de popularitate când, întrebat acum un an de către presă de ce a numit în cabinetul lui, in mod egal, atat bărbați cat si femei, el a răspuns: "Pentru ca suntem in anul 2015..."

Cred că de acelasi plus de popularitate ar trebui sa beneficieze si acum. Referitor la detractorii lui, sunt foarte multi care doresc sa fie apreciați macar in mediul virtual dacă în cel real se simt nedreptățiți. Și nu de puține ori se întâmplă să-si verse frustrările online. Așa ca, în ciuda celor care-i blamează gestul, el demonstrează inca o data ca este un om corect si asumat.

Personal, ii admir curajul de a deplange intr-un mod public dispariția unui om, care deși atat de controversat politic, a însemnat mult pentru familia lui si pentru el.

What's Hot

Galerie Articole