Cum iti dai seama ca esti deshidratata?

Cum iti dai seama ca esti deshidratata?

Ioana Petric
Dieta

Apa: prieten sau dusman? E o intrebare la care am incercat sa gasim raspuns si in trecut. Si chiar daca am descoperit un fapt surprinzator, ca folosita in exces, poate fi daunatoare, asta nu inseamna ca trebuie sa ne sperie. Din contra!

Apa este un element vital in viata noastra, iar atunci cand consumam prea putina, ajungem la deshidratare. Asta nu e un lucru prea placut, deoarece simptomele nu sunt dintre cele mai prietenoase si urmarile, daca nu luam masuri, sunt chiar grave. 

Asadar haideti sa vedem cum ne dam seama ca suntem deshidratate:

 

Gura uscata

Acesta poate fi si un semn de diabet, dar daca nu te stii cu probleme, probabil ca e cazul sa bei un pahar cu apa.

Lipsa transpiratiei

Acesta este un semn de deshidratare grava. Corpul are nevoie sa transpire pentru a-si regla temperatura, iar lipsa apei din organism il impiedica sa o faca.

Dureri de cap

Atunci cand esti deshidratata, volumul sangelui scade si automat vasele de sange se condtracta. Asta iti poate provoca dureri de cap. Prin urmare, nu te repezi spre primul Ketonal, ci bea unu-doua pahare de apa. E foarte posibil sa iti treaca!

Puls crescut si palpitatii

Daca ai acest simptom, nu te panica! E o alta urmare a volumului scazut de sange. Cand esti deshidratata, inima munceste mai mult pentru ca sa pompeze sangele in corp. Dar trece, cu un pahar de apa rece!

Somnolenta 

Pentru ca inima munceste mai mult si tot corpul este in alerta, e normal sa te simti obosita, epuizata si nerabdatoare de inca un pui de somn. 

Foame

Si incheiem cu un lucru care sigur nu mai e secret pentru nimeni. Regula numarul unu, pentru o silueta perfecta: cand ti-e foame, bea un pahar de apa! S-ar putea sa-ti treaca!

What's Hot

Galerie Articole