Da-mi-ai like pe facebook sa-mi dai

Da-mi-ai like pe facebook sa-mi dai

Gabi
Dragoste

V-ati pus vreodată întrebarea câtă lume ar mai posta pe facebook dacă n-ar fi faza cu like-urile? Toata lumea vrea sa fie apreciata. E normal, probabil. Dar ce se întâmplă când timpul pe care-l aloci site-urilor de socializare e mai mare decat cel pe care-l petreci in viata reala? Putem numi facebook-ul boala vremurilor actuale? Eu zic ca da. Si as numi-o "faceboocemie". Prima bacterie a acestei epidemii, primul dușman, cred ca e "k"-ul ăla drăguț care simbolizează mia de like-uri. Boala e atunci în stare incipientă. La fel ca la gripă, simți doar un soi de amețeală amestecată cu bucuria like-urilor. Aproape că iți vine să mai postezi o pisicuță. Dar te abții. Nu-i ora potrivita si n-ar vedea-o nimeni.

Iata si cele mai intalnite postari facute de oameni îmbolnăviți de faceboocemie. Dăm de ele constant pe facebook până când nu mai dăm, pentru că le dăm Unfollow: 

"Iubi, te iubi mult și îți multumesc că în fiecare zi mă faci să mă simt atât de specială. 

Iubi a ta, care te iubește plină de iubire - is feeling loved cu Chichirichimichi Răzvan pe barcă în Herăstrău."

www.pexels.com

Aici faceboocemița vrea să pară pe facebook că e într-o relație perfectă. El cu siguranță nu se află în barcă cu ea și nici nu-i cumpără trandafirii pe care ea îi postează în fiecare zi. Îmi și imaginez cum caută pe google în fiecare dimineață buchetul perfect, sau cum se dă jos din mașină la stop, in cazul in care nu-l gaseste pe google, și rupe panseluțele de lângă trotuar. Până diseară trebuie neaparat să-i mulțumească iubitului pe facebook. :)

"S-a pierdut Puffy în Berceni. Oameni buni cu suflet mare, haideți sa-l găsim!"

www.pexels.com

Astia sunt faceboocemiții care trebuie să pară miloși. În fiecare zi dau câte un share la câte un animal pierdut, sau la câte o donare de sânge. Iar dacă se întâmplă să găsească animalul, mai dau o dată share că s-a pierdut, în eventualitatea faptului că se va pierde și săptămâna viitoare. :)

"Iubirea mea, ma doare. Unde ai plecat tu oare? E greu sa-ti fie greu... - Ana is feeling depressed

www.pexels.com

Nu-ti vine s-o întrebi cu cine vorbește? Ea e faceboocemița depresiva care nu-ti va raspunde daca o intrebi ce are. Ii va raspunde doar lui. Doar pentru el e postarea. Nu-i pasă că toată lumea vede că-i traumatizată. Iar daca el nu va reactiona pana a doua zi la ce a postat, isi va dezactiva si contul pentru cel putin o saptamana. :)

"Minunea noastră a împlinit astăzi 1 an, două luni, trei zile și patru ore."

www.pexels.com

Eu înteleg că ești mândru că ai realizat ceva în viață, respectiv un copil, dar nu il mai posta non-stop. E al tău, nu e al nostru. Iar la un an, doi, trei, nici nu poate să hotărască singur dacă vrea, sau nu, să apară pe facebook. Poate că nici nu și-ar dori! Ei sunt faceboocemiții care traiesc doar prin copil. Asta până când crește și pleacă de acasă. Soc. :)

Voi reveni cu partea a doua. :D

Nu încercati să vindecati faceboocemia cu Instagramol. Și ăla e puternic și dă dependență. Incearcati cu Pinterestosept. Ăla nu se prinde de tine nici să vrei. 

What's Hot

Galerie Articole