D'ale modei: funny facts despre hainele din garderoba ta (I)

D'ale modei: funny facts despre hainele din garderoba ta (I)

Ioana Petric
Tips & Tricks

Lenjerie, jeansi, sutiene, sosete, geci…avem dulapurile ticsite de haine, dar cel mai porbabil, multe dintre noi habar nu avem cine le-a inventat si cum i-a venit ideea. Totusi, povestea din spatele lor e de cele mai multe ori interesanta si plina de umor, asa ca am zis ca e musai sa va fac ziua mai buna cu 5 fun facts dintr-ale modei.

nydailynews.com

O femeie a inventat sutienul care poate fi transormat in masca de gaze. Da, nu radeti, e foarte util, mai ales cand ai un sot care e innebunit dupa mancarica de fasole.

renegadecouture.co

Fiecare om are un fix si Napoleon Bonaparte nu a fost o exceptie. Pentru ca nu mai suporta sa isi vada soldatii stergand-se cu maneca la nas, a comandat ca pe manecile hainelor sa fie cusuti nasturi. Nu stiu daca a rezolvat ceva, dar ii multumim, pentruca datorita lui gecile, paltoanele, camasile arata mai bine...si sunt mai curate.

www.google.com

Pantalonii barbatesti cu turul lasat au aparut pentru prima data in inchisorile din LA, din cauza ca detinutilor nu le era permis sa poarte curele care sa le tina pantalonii la locul lor. Din nefericire pentru unii…din fericire pentru altii.

www.pinterest.com

V-ati intrebat vreodata unde au aparut si cine a inventat chilotii tanga?Incredibil dar adevarat, vinovat de aparitia lor este Fiorello Henry La Guardia, primarul New Yorkului, care era scandalizat de faptul ca dansatoarele la bara performau in costumul Evei, asa ca a ordonat sa fie imbracate imediat cu o lenjerie minuscula….pentru ca pudic, pudic, dar ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place.

thefoodstalker.com

Probabil nu stiati, dar industria automobilelor a avut o mare influenta asupra modei feminine. Din cauza(datorita) automobilelor, spre sfarsitul secolului 18, fustele au inceput sa se scurteze, pentru ca femeile sa se urce mai usor in masina, iar calatoria sa fie comfortabila. De atunci schimbarile continua, astfel incat, cu cat masina e mai performanta si fusta doamnisoarei din dreapta e mai scurta, urmand ca in viitorul apropiat aceasta sa dispara.

Bonus: Soldatii rusi au inceput sa poarte sosete abia din anul 2007, pana atunci ei invelindu-si picioarele in panza. No comment. Unele lucruri, nu trebuie intelese, e de ajuns ca ne aduc zambetul pe buze. 

To be continued...

S-ar putea sa iti placa si:

1+5 obiceiuri mai ciudate decat nunta in sine (Partea 1)

Palton la o tinuta sport? Noi iti spunem ca se poate!

1+5 obiceiuri mai ciudate decat nunta in sine (Partea 2)

 

 

 

What's Hot

Galerie Articole