De ce ma enerveaza Craciunul

De ce ma enerveaza Craciunul

Gabi
Dragoste

Vin, sărbătorile vin, sărbătorile vin... Dar până să ajungă propriu-zis, își fac apariția prematur, mai înainte cu vreo lună chiar, moșii cu barbă falsă care amplifică isteria decembristă a cadourilor și fel de fel de oferte pentru cei dragi pe care, daca aveți un pic de răbdare, le veți gasi și în februarie la același incredibil preț.

Pinterest

Cu atâtea deal-uri de nerefuzat pe cap îmi vine să-mi iau o vacanța în munți până pe 3 ianuarie. Doar eu si lăutarii. Dar oare dacă arunc cu banii la lăutari pana in 2017, se numește că e tot consumerism? :)

Cum aș putea să uit si de reclamele iubărețe în doi, maxim 4 (atunci când au buget și pentru cei doi copii actori) care se difuzează în disperare pe toate posturile tv, internet, în centrele comerciale? "De ce să nu primești magia sărbătorilor în doi?" Pentru că sunt singură! Și dacă în restul anului eram împăcată cu treaba asta, acum vine voice-over-ul de la final care îmi spune c-ar fi ok să nu mă simt ok, cu alte cuvinte :) Dar nu, n-o sa pic in capcană.

cataloage

Ieri, lângă mine la semafor, plângea o fată în timp ce se uita la un panou stradal romantic, făcut în spiritul sărbătorilor și al cuplurilor fericite. True story. Atunci am realizat că depresia apare îndeosebi în perioada asta, nu neapărat din cauza sărbatorilor sau al finalului de an, ci pentru că societatea cere de la tine ca la vârsta cutare să fi bifat deja niște lucruri. Dacă le-ai facut și ești fericita e minunat, dar dacă nu te-ai măritat până la 30, sau dacă n-ai propria afacere până la 35, sau jobul ideal, sau o familie iubitoare, sau pur și simplu ești nefericită, trebuie să înțelegi că lumea nu o să te condamne pentru asta. Ai dreptul la propriul tău parcurs, ai dreptul să "deraiezi". Ai dreptul să te descoperi mai întâi pe tine și apoi să descoperi ce te inspiră. Care e faza cu nevoia asta de a aparține cuiva, mai importantă pentru unii decât nevoia de a-ți aparține în primul rând ție însăți... frumos și responsabil? Ai dreptul așadar să aștepți persoana cea mai potrivită pentru tine. Iar când va apărea vei fi pregătită să iți dai seama că ea e. Pentru că o să te cunoști extrem de bine. Ai dreptul la timp. Timp pentru toate. Și pentru realizări, dar și pentru neîmpliniri. Ultimele te sensibilizează dar te fac să evoluezi. Să știi mai bine ce să iubești si cum să iubești. Să ai curaj.

Aș fi vrut să-i zic toate aceste lucruri acelei fete, dar n-am putut și de aia le scriu. Poate le vede.

Eu una, cu ocazia acestor sfinte sărbători, m-am hotărât să iubesc viața în general, și șprițul Crăciunului, în particular.

What's Hot

Galerie Articole