De ce un cheat meal pe saptamana nu functioneaza si pentru tine

De ce un cheat meal pe saptamana nu functioneaza si pentru tine

Ioana Petric
Dieta

Cand vine vorba de alimentatie si dieta, toate discutiile se rezuma la ce e bine si ce e rau rau, ce e sanatos si ce e nesanatos, ce ingrasa si ce nu.

Totusi, treaba e mai complicata decat pare si din punctul meu de vedere, atitudinea corecta ar fi “ce ti se potriveste si ce nu”, pentru ca fiecare om este diferit in felul sau si la fel ar trebui sa fie si “strategia” sa de lupta pentru un corp frumos si armonios.

Tot asa e si cu celebrul cheat meal, care desi e la mare moda in ziua de azi, s-ar putea sa nu fie chiar pentru toata lumea. Iata si de ce.

1.Tot ce e interzis, e mai tentant

Orice aliment trecut la categoria “nici sa nu te gandesti”, va avea grija sa se razbune pe tine pentru asta. Pentru ca te va bantui non stop si te va face sa poftesti la el, pana in clipa in care vei ceda din nou tentatiei si il vei scoate de pe lista neagra. Iar asta e total gresit, pentru ca o alimentatie sanatoasa trebuie sa fie o alegere constienta, nu una care sa creeze frustrari si sa te tina intr-un stres continuu (nu de alta, dar e nesanatos si ingrasa). 

2. Ziua de “trisat” ar trebui sa fie un popas, nu o destinatie

Prin urmare, daca cele 6 zile pana la urmatorul cheatmeal sunt un chin si nu poti manca nici macar o salata fara sa te gandesti cu parere de rau la pizza si ciocolata, ar trebui sa pui pauza si sa reconfigurezi atitudinea si traseul, pentru ca nu esti pe calea cea buna. Poate mai indicat ar fi sa inveti si sa intelegi ce functioneaza pentru corpul tau si care sunt metodele prin care te poti bucura de alimentele care iti plac in fiecare zi, fara sa iti sabotezi silueta. Pentru ca o patratica de ciocolata in fiecare zi poate sa iti dea o liniste si o satisfactie mai mare decat o tabla intreaga la final de saptamana.

3. Nu bate pasul pe loc

E ok sa trisezi, daca esti genul de persoana care chiar se pricepe sa faca asta. Fa o nebunie dupa care uita ca s-a intamplat, daaaar…! Nu exagera! Cheatday inseamna o zi pe saptamana in care iti poti face o pofta, nu toate poftele din lume! Daca intr-o singura zi iti faci de cap pentru toata saptamana, nu te astepta la rezultate! Iar daca te simti vinovata, nu te pedepsi pentru asta!

Prin urmare, daca te regasesti in situatiile de mai sus, aceasta stretegie s-ar putea sa nu fie cea mai buna si pentru tine. Dar, daca esti genul de persoana echilibrata care poate intra in aceasta hora, fara frustrari si stres, joac-o pana la capat! Facuta cum trebuie, treaba asta chiar functioneaza!

What's Hot

Galerie Articole