Emma Watson: frumoasa care se lupta cu bestia din industria fashion

Emma Watson: frumoasa care se lupta cu bestia din industria fashion

Ioana Petric
Moda

Cred ca nu exista om pe planeta asta care sa nu o cunoasca pe fetita micuta si draguta care a jucat rolul lui Hermione in Harry Potter. Ei bine, ea a crescut, iar vrajile invatate in copilarie se pare ca i-au fost de folos, pentru ca in prezent, rolul din Frumoasa si Bestia (pe care eu abia astept sa-l vad), a transformat-o nu doar in cea mai bine platita actrita de Hollywood, dar si in cea mai mediatizata.

Prima aparitie statement in cadrul Met Gala 2016: o rochie din materiale reciclabile semnatea Calvin Klein

Iar cum in 2017, Frumoasa nu e doar frumoasa, ci mai e si desteapta, puternica si implicata, avand o voce pe care nu se teme sa o foloseasca, Emma a profitat de faptul ca atentia tuturor este indreptata asupra ei pentru a trage un semnal de alarma vis a vis de lucrurile care se intampla in industria modei si impactul pe care acestea il au asupra noastra si a mediului inconjurator.

Rochia Louis Vuitton- cine ar fi spus ca e facuta din sticle de plastic?

Si uite asa, ea a reusit sa transforme covorul rosu, intr-un covor eco friendly, alegand sa poarte doar creatii din materiale reciclate si piele ecologica.  Spre exemplu, rochia Louis Voitton pe care a purtat-o in timpul turneului de promovare al filmului Frumoasa si Bestia, a fost realizata in totalitate din polyester reciclat, obtinut din sticle folosite de plastic.

Mai mult decat atat, ea este prima vedeta care a inceput sa promoveze, prin aparitiille si prin postarile sale de pe instagram, acest tip de moda sustenabila. Iar asta este super cool, pentru ca designerii au raspuns intr-un mod pozitiv (vezi Stella Mc Cartney, primul brand de lux care a renuntat definitiv la piei, pene si blanuri), iar in ultimul timp, din ce in ce mai multe vedete incep sa urmeze exemplul Emmei. 

Rochia Ellie Saab purtata la premiera filmului Frumoasa si Bestia sin Shanghai, realizata din resturi de materiale din colectia veche

 

Good Job, Emma!  Nimeni nu trebuie sa sufere in numele modei, ai dreptate!

What's Hot

Galerie Articole