Exista viata pe alte planete? Alta intrebare!

Exista viata pe alte planete? Alta intrebare!

Ioana Petric
News

De o saptamana caut in disperare, fara sa gasesc, cheile de la masina pe care le-am pierdut, nu oriunde, ci in casa. In timpul asta, specialistii NASA, anunta intr-un live istoric, descoperirea, undeva la 40 de ani lumina de noi, a unui nou sistem de exoplanete, 7 la numar, de dimensiuni asemanatoare Pamantului, care au mari sanse sa gazduiasca viata. Si sa mai zica cineva ca oamenii nu sunt niste fiinte extraordinare!

Traiasca oamenii de stiinta si alaturi de ei si Mark Zuckerberg, fara de care, informatiile astea nu ne-ar fi fost nicicand atat de accesibile. Si daca tot traim in vremurile in care, cei de la NASA sunt mai simpatici si mai deschisi decat oricand, si raspunsul la orice intrebare e la un hashtag distanta, mi-as dori si eu, daca nu-i cu suparare, sa #askNASA niste chestii care ma framanta profund, de ieri incoace.

#askNASA1: Care e probabilitatea ca femeile sa nu vina de pe Venus, asa cum am crezut de ani de zile, ci de pe Trappist 1? Adica hai s-o luam logic, planetele din Trappist 1 seamana cu ceva, cu Pamantul, mai exact, dar sunt altceva. La fel si femeile…ai putea sa juri ca-s oameni. Daca aceste fiinte superbe si delicate si in mod evident mult superioare barbatului sunt in fond si la urma urmei doar niste spioni extraterestri, trimisi pe Pamant sa domine si sa subjuge populatia masculina? Tinand cont ca intrebarea vine din partea un femei, luati-o ca pe un pont. Numa' zic….sper sa va dea de gandit!

#askNasa2: Cand incep inscrierile pentru programul de colonizare al acestor planete? Intreb asta pentru o prietena singura, fan Passengers, care nu ar fi deloc deranjata sa se trezeasca la un moment dat alaturi de  Chriss Pratt, care e profund si iremediabil indragostit de ea si pe deasupra dispus sa o scoata la plimbari interstelare. Nu de alta, dar e satula pana peste cap de plimbari in Herastrau si Dorobanti, iar asta ar fi singura urma de speranta care i-a mai ramas.

#askNasa3: Tinand cont de faptul ca pe cel putin trei din cele sapte planete exista apa, care credeti ca este probabilitatea ca apa care se scurge din masinile de spalat de pe Terra sa ajunga acolo? Nu fac misto, dar asta chiar ar putea sa-mi raspunda la o intrebare care ma macina de ani de zile: unde ne dispar sosetele?

#askNasa4: Presupunand ca aceste planete gazduiesc forme de viata inteligenta, credeti ca si ele depun eforturi la fel de mari sa intre in legatura cu noi? Sau ne-a mers vorba prin Univers ca am ajuns atat de rai si lipsiti de scrupule si principii incat suntem precum copiii aia cu care nu vrea sa se joace nimeni?

#askNasa5: Cand veti dispune de tehnologia necesara credeti ca e posibil sa aruncati un ochi si dupa averile hotilor din politica romaneasca? Tinand cont de faptul ca posibilitatea sa fie restituite e undeva la 40 de ani lumina distanta, avem o vaga banuiala cum ca le-ar fi ascuns pe acolo pe undeva.

#askNasa6: Ce parere are populatia Trappist 1 vis a vis de ananasul de pe pizza? Nu de alta, dar pe Pamant e un subiect de importanta internationala.

#askNasa7: Recunoasteti ca primul om trimis sa cerceteze Trappist 1 a fost Elodia? 

#askNasa8: Pe cand preconizati ca Wizzair va introduce prima cursa low cost spre Trappist 1?

#askNasa9:  Se prinde Kanal D pe Trappist 1? M-as oferi voluntar pentru colonizare, dar chiar nu pot sa ratez finala Bravo ai Stil.

#askNasa10: Mi-ati vazut cumva cheile de la masina?

 

Fara Facebook, viata e "pustiu"!

Prove You're Not a Robot

Cum m-am vindecat de Instagram si Facebook #povesteadevarata

What's Hot

Galerie Articole