Femei versus Donald Trump

Femei versus Donald Trump

simona
Timp liber

 Din totdeauna femeile au luptat pentru drepturile lor si, treptat, treptat, au reusit. Cu suferinte, cu umilinte, cu sacrificii, dar niciodata nu au renuntat. Femeia este cea mai minunata fiinta de pe Pamant si, asa cum imi place mie sa glumesc, are multiple functii si functionalitati. Dar mai presus de toate, femeia este puternica si are o capitate incredibila de a iubi. Daca in Africa sau alte tari mai putin deschise catre modern asa cum este in Europa, femeile inainteaza cu greu in lupta pentru dobandirea egalitatii, America a fost mereu simbolul democratiei. Ei bine, nu pot sa mai spun acelasi lucru acum, dupa ce Trump a ajuns cel mai puternic om de pe planeta si discursurile sale misogine, rasiste si fanatacie au speriat intreaga lume. Intr-un asemenea moment ingrijorator pentru toti, femeia este nelipsita si azi, 21 ianuarie 2017, cateva milioane de femei au iesit sa marsaluiasca pasnic in mai multe locurie de pe Glob (Australia, Noua Zeelanda, America, Africa, Europa) impotriva unui nou pericol public: Donald Trump, presedintele Statelor Unite. Sa fiu sincera, nu stiu cat de unite vor mai fi in urmatorii 4 ani. Speranta mea este ca Trump nu va avea suficient timp pentru a crea dezastre, ci doar mici stricaciuni, sper!

Vedete vs Trump - sursa hollywoodlife
    

La New York I Washington, printre participantele la demonstratia pentru respectarea drepturilor omului s-au numarat si vedete ca Debra Messing, Miley Cirus, Ariana Grande, Zendaya, Ketty Perry, Lupita Niongo, Jessica Chastain, Cher, iar Scarlett Johansson, America Ferrera si Ashley Judd sunt printre cele care au luat cuvantul. Este clar ca si fara aceste voci feminine de elita , marsul de astazi va ramane in istorie si va fi pomenit ca unul dintre cele mai puternice momente din istoria emanciparii femeilor. Manifestantii au purtat pancarte cu mesaje injurioase la adresa femeilor, cuvinte pe care misoginii si oamenii violenti le adreseaza sexului frumos. Participantii si-au gasit si un simbol pentru a protesta, o caciulita tricotata roz! Si ca sa intelegi, nimeni nu are nimic cu Trump, ci cu ceea ce el a declarat ca va face atunci cand puterea va fi a lui. Trump a debitat destule elucubratii in ultimele luni, dar printer cele mai grave si care le-au facut pe femei sa iasa in strada impreuna cu copiii si prietenii sunt cele legate de rase, orientari sexuale si restrangerea drepturilor femeilor. Practic, Trump (scuza-ma, sunt nepoliticoasa, dar nu-l pot numi “domn” ) doreste o reintoarcere la inchizitie desi nu cred ca el are moralitatea de a sustine teoria unei “familii crestine pur americana”. Serios? Nu vreau sa ma enervez, asa cat rec mai departe!

Femei protestand impotriva lui Trump - sursa atlantic

Nu ma pricep la politica, dar stiu sigur ca asta nu e egalitate si, asa cum a sustinut actrita America Ferrera in discursul sau: “… presedintele nu este America, cabinetul sau nu este America, Congresul nu este America. NOI suntem America. Si, noi suntem aici ca sa ramanem.” Ferrera a vorbit cu pasiune, ea insasi provenind dintre-o famillie de imigranti , sustinand libertatea femeilor de a alege sa nasca sau sa faca avort, dreptul de a trai si iubi pe cine doresti indiferent de sex si pastrarea pacii intre toate etniile de pe teritoriul Americii. Actrita de 32 de ani cu origini latine a indemnat multimea sa nu se lase umilita, sa-si pastreze demnitatea si sa nu permita construirea zidurilor sau oricaror alte oprelisti care duc la distrugerea democratiei si pacii.

Protestul femeilor impotriva lui Trump - sursa nydailynews

Retelele de socializare au fost asaltate de mesaje si fotografii ale personalitatilor care au sutinut aceasta miscare. Actorul Kevin Bacon s-a declarat mandru de sotia si fetele si prietenele lor care se numara printre activiste. Actrita Gillian Anderson s-a fotografiat  in mijlocul manifestantilor.  Si lista continua cu mult prea multe nume pentru a le putea scrie pe toate. Sunt sigura ca toate acestea nu vor avea niciun efect asupra lui Trump. Orgoliul si aroganta sa nu vor face decat sa-l starneasca si mai tare impotriva artistilor, dar sunt sigura ca un ecou in lume tot va exista si femei de pretutindeni vor continua sa lupte intr-o forma sau alta. Femei de pretutindeni, uniti-va!

 

 

 

 

 

What's Hot

Galerie Articole