Last Christmas ...  before you go go!

Last Christmas ... before you go go!

simona
Timp liber

La ora la care scriu acest articol, probabil ca stii tot ce se putea stii despre pierderea marelui artist George Michael, cantaret si compozitor britanic, ridicat la rang de Sir de catre Regina Angliei, distinctie primita pentru aportul adus culturii britanice. Astazi, nu editez o stire, aduc un omagiu unui simbol al anilor 80 si unuia dintre cei mai marei artisti ai lumii. Nu are importanta cum a survenit decesul, trist este ca s-a intamplat mult prea devreme, la numai 53 de ani. Anul 2016 a fost un an cu multe pierderi grele in lumea artistica internationala. In vremurile triste de acum in care razboaiele, bolile si alegerile politice nefaste umbresc progresul tehnologic la care s-a ajuns, muzica, filmele, teatrul, arta in general era cea care ne mai aducea bucurie si speranta. Artisti ca George Michael, David Bowie, Leonard Cohen, Prince, pe care lumea i-a pierdut anul acesta, au fost cantareti care si-au pus amprenta si au schimbat muzica, au facut istorie si numele lor vor fi pomenite si peste 100 de ani. Ca multi alti colegi de breasla, ei au fost sutinatori ai pacii, luptei impotriva SIDA si a eradicarii foametei. Odata cu ei, liga personalitatilor care incearca sa faca lumea asta mai buna, a pierdut niste luptatori muzicali puternici si influenti.

George Michael si iubitul
 

Sir George Michael lasa un gol imens in sufletele britanicilor si ale prietenilor sai: Ellen DeGeneres si-a exprimat durerea pentru pierderea unui mare talent, actorul de comedie britanic Ricky Gervais n-a putut sa scrie pe pagina sa decat -  “De necrezut”, formatia Duran Duran si-a exprimat regretul pentru pieredera a “inca unui suflet de artist”, iar Sir Elton John inca nu poate realiza ca amicul sau nu mai este. Si alti mari actori (Ryan Reynolds, John Stamos, Miley Ray Cirus, etc…)  si cantareti ai lumii (Spandau Ballet, Robbie Williams, LaToya Jackson, etc…) si-au exprimat durerea pe paginile lor de pe retelele de socializare, i-au multumit artistului pentru geniul si talentul cu care a creat atatea compozitii muzicale remarcabile,  pentru perseverenta si pasiunea cu ca re a sustinut drepturile homosexualilor si lesbienelor, pentru puterea si curajul cu care a luptat pentru egalitate si pace.

George Michael

Nu cred ca a mai ramas ceva nespus despre acest idol al muzicii pop, dar pot sa-ti spun ca incepand de azi, Carciunul nu va mai fi la fel niciodata in lumea muzicala si a celor care stiu ce a insemnat Wham sau George Michael. Indiferent de locul unde te afli pe glob si intrebi pe cineva cu varsta de peste 30 de ani ce stie despre George Michael, invariabil, vei primi acelasi raspuns: “Last Crhristmas I gave you my heart but the very next day, you give it away!”

RIP – Sir GEORGE MICHAEL , I love you!

  

What's Hot

Galerie Articole