Mandria de a fi ROMÂN

Mandria de a fi ROMÂN

News

Toti cei care nu au participat la manifestatii, indiferent de motive, au stat cu ochii pe evenimente. Pe mine cel mai mult m-a impresionat emotia transmisa. Mi-am vazut prietenii zambind. Am vazut cereri in casatorie, aplaudate de multime si mirese iesite la protest. Am vazut oameni care au venit de la sute de km ca sa faca parte din aceasta minunata istorie.

 Am aratat lumii ca nu suntem numai un popor de hoti, violatori si prostituate. Am aratat lumii niste tineri inteligenti si educati care nu au iesit in strada de foame, ci pentru principii. Am aratat lumii niste tineri care vor sa demonstreze ca democratia nu este doar o definitie lipsita de sens ci exact ceea ce ii spune numele: forma de organizare a statului in care puterea este exercitata de popor.

Sursa foto: www.bogdanbuda.ro

 S-a protestat cu flori, cu zambet si cu foarte mult umor. Si toate televiziunile straine care au transmis au reusit sa surprinda emotia. Crainicilor de la televiziunea italiana le tremura vocea! Euronews si BBC au spus ca "demonstratiile in masa pe acest frig arata ca oamenii din Romania apara activ statul."

Asadar, cea mai buna parte a acestor manifestatii e ca ne-a redat demnitatea si mandria de a fi roman. Si ca dupa multi ani, am reusit sa ne unim vocile si sa cantam in cor:

"Acum ori niciodata sa dam dovezi in lume

Ca-n aste maini mai curge un sange de roman,

Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume

Triumfator in lupte, un nume de Traian!"

What's Hot

Galerie Articole