Montreal-al doilea mare oras cu vorbitori de franceza din lume
Sursa:www.arthurmurraymontreal.com

Montreal-al doilea mare oras cu vorbitori de franceza din lume

Serban Huidu
Travel

Montreal este a doua mare aglomerare urbana din Canada si al doilea oras ca numar de vorbitori de franceza din lume. Numele ii vine de la dealul cu trei piscuri, Mount Royal, de numai 233 de metri, care se afla in centrul insulei ce poarta acelasi nume ca si orasul. Locul a fost descoperit pentru prima data de de exploratorul francez Samuel de Champlain, care a infiintat aici un centru pentru comertul cu blanuri denumit La Place Royale. Copilaria mea a fost luminata de partea francofona a Canadei, pentru ca am invatat limba franceza dupa cartile lui G Mauger, ce foloseau ca pretext calatoria unei familii de canadieni in Franta.

www.languagetrainers.com

Iata care sunt, in viziunea mea principale atractii ale orasului Montreal:

1-Mount Royal

Thousand Wonders

Ca un plaman verde in centrul orasului, dealul, ca munte nu ii putem spune, este astazi inconjurat de un parc ce gazduieste numeroase statui, un cimitir, in care se odihnesc membrii numeroasele etnii ale orasului si un pisc de unde puteti vedea o panorama ce se intinde pe 50 de kilometri. In zilele senine se pot zari chiar Statele Unite, vecinul din sud cu presedinte portocaliu.

2-Rue Sherbrooke

Parfum de livres…

Numita dupa Sir John Sherbrooke, guvernatorul Canadei intre 1816-1818, este strada principala a orasului unde se gasesc cele mai multe atractii si muzee. McCord Museum of Canadian History, cu niste expozitii impresionante despre societatea canadiana de la inceputuri si pana in prezent. Tot aici gasiti si Musee de Beaux Artes-cel mai vechi muzeu al Canadei care gazduieste o vasta colectie de picturi, sculpturi si nu numai.

3-Piata Saint-Luis

Flickr

In apropiere de Rue Sherbrooke este una dintre cele mai frumoase cartiere ale sfarsitului de secol 19-Place Saint-Louis. Este centrul comunitatii de limba franceza din oras. In jurul ei gasit niste stradute cu case victoriene din aceeasi perioada. Peste tot sunt restaurante si cafenele care dau farmec vechiului oras. Apropos de vechiul Oras:

4-Orasul Vechi-Vieux Montreal

Samara Wigdor

Este un cartier format din case datand din secolele 17, 18, 19. Cel mai bine il vedeti la pas. Veti simti din plin influenta pariziana. Trebuie sa vizitati Notre Dame Basilica si ale ei doua turnuri renumite, Vechiul port, complet restaurat si mai ales piata Jaques Qartier unde se serveste turnat pe gheata, desertul canadian ce a facut inconjurul lumii siropul de artar. Artar ce are frunza pe drapelul Canadei.

5-Olympic Park

Montreal Visitors Guide

Pentru noi cea mai frumoasa amitire olimpica este nota 10 obtinuta de Nadia in 1976 la olimpiada de la Montreal.Eu m-am nascut pe 16 iulie 1976 iar mama a fost tare suparata ca nu a putut vedea ce face Nadia la Olimpiada. Cu ocazia acelor evenimente a fost construit parcul olimpic. Astazi il puteti vizita, puteti admira stadionul Olimpic aflat in centrul sau, sa ramaneti impresionati de Biodome Gardens-o gradina botanica gigantica. Daca sunteti insetati de senzatii tari, aici gasiti si Insectarium. Un loc unde s-au adunat toate ganganiile din lume.

www.neworleanscoupons.com

Acestea au fost recomandarile mele pentru Montreal orasul cu 1,9 milioane de locuitori din care peste 67% vorbitori de limba franceza. Sper sa va placa la fel de mult!

poate va plac si:

Copenhaga

Ghiduri Turistice

Cartierul Cotroceni

What's Hot

Galerie Articole