N-a avut PSD-ul atata faina si ulei ca sa ne trimita acasa

N-a avut PSD-ul atata faina si ulei ca sa ne trimita acasa

Gabi
Dragoste

Asa cum era de asteptat, dupa ce romanii au ales penali in Parlament pe 11 decembrie 2016, Psd-ul a trecut la fapte. Mai exact, a inaintat spre ratificare doua proiecte de lege privind amnistia si gratierea unor fapte penale sub paravanul explicatiei penitenciarelor prea aglomerate. Aceste ordonante de urgenta au fost denumite prioritare! În realitate insa, aceste doua ordonante legislative care privesc modificarea codului penal sunt facute cu dedicatie pentru gasca Voiculescu si a tuturor prietenilor condamnati ai Psd-ului, care se uita de ani de zile la "Prison Break" dar fara folos. Aceste proiecte sunt facute in dispretul legii si al inteligentei poporului roman si au starnit un val de indignare in randul cetatenilor, pe buna dreptate.

Oare este legea gratierii o prioritate avand in vedere problemele reale cu care se confrunta romanii zi de zi? In mod evident nu. Dar frizand fantasticul si presupunand ca da, de ce nu a fost mentionat acest proiect de lege in timpul campaniei electorale, ca masura ce urma sa fie luata de catre cei din Psd, odata ajunsi la guvernare?

Mai mult de 30 de mii de oameni si-au aratat aseara indignarea in Bucuresti fata de ipocrizia Psd. Protestul trebuia sa se desfasoare de la Universitate pana in Piata Victoriei in fata Guvernului, insa oamenii au dorit sa li se adreseze intr-un mod si mai direct liderilor Psd si Alde, asa ca au protestat si in fata sediilor partidelor mai sus mentionate. Umorul strazii a fost ca de obicei la inaltime. Printre lozincile scandate aseara: "Psd, ciuma rosie",  "Dragnea nu uita, asteptam si cartea ta", "Iliescu langa Visinescu."

Klaus Iohannis a facut o miscare frumoasa aseara, probabil atent gandita, pe gustul electoratului. A solidarizat cu poporul si a iesit si el in strada. Acesta a recunoscut printr-o declaratie publica televizata ca este o incercare a Psd-ului de slabire a statului de drept, pentru ca politicienii cu dosare penale sa poata sa-si continue faptele de coruptie. 

Sunt de aceeasi parere. Este inadmisibil sa se schimbe un intreg cadru legislativ pentru o gasca de oameni certati cu legea. Tocmai de aceea, daca va fi nevoie, voi iesi in fiecare seara in strada pentru a protesta impotriva aberatiilor constitutionale propuse.

Este o incalcare a dreptului nostru de cetateni de a avea un stat lipsit de coruptie, lipsit de acte de abuz in serviciu si de acte de favorizare a unor personaje cheie din diverse partide.

Acum un an, in urma evenimentelor nefericite de la Colectiv, am cerut in strada eliminarea coruptiei din clasa politica, eliminarea mafiei din partide. Dupa un an de zile realizez ca vom avea nevoie de mai multi ani pentru ca toti romanii "sa se trezeasca" si sa aiba o reactie potrivita vis a vis de ceea ce se intampla in plan politic, si, cel mai important, vis a vis de alegerea unor cercetati penal in posturi de conducere.

What's Hot

Galerie Articole