New York partea 2
Sursa:Reader\'s Digest

New York partea 2

Serban Huidu
Travel

Continuam azi recomandarile noastre pentru New York-orasul simbol al Americii pentru cei ce au pierdut vizualizati partea1 aici

1-Brooklyn Bridge

METRO NEW YORK CITY TOURS

Brooklyn Bridge este primul pod facut din otel. Inceput de un  inginer celebru, John Roebling, a fost continuat de fiul sau, Wasington. Nu o sa vorbim despre destinului dramatic al celor doi, dar o sa insistam asupra podului devenit unul dintre simbolurile orasului New York. A inspirat de-a lungul timpului generatii de scriitori, pictori sau compozitori. In apropiere se afla Cladirea Natiunilor Unite. O stiti din poze, filme si emisiunit televizate. In realitate este mult mai impunatoare.

Thousand Wonders

2.Broadway street

W2 Gallery

Primul hotel pe care l-am incercat in New York era pe strada Broadway si avea 3 stele. La inceput m-am bucurat ca voi sta in zona boema a orasului. Gresit! Niciodata nu faceti asta. Hotelurile comuniste ale Romaniei erau mult mai misto. Cand, a doua zi, din cosul femeii care facea curat si-a facut aparitia un sobolan ca pe mana, ne-am mutat imediat. Incercati sa va bucurati de spectacolele de teatru si atmosfera strazii. Niciodata nu rezervati un hotel acolo. Ne-am mutat vis a vis de:

3-Chrysler Building

www.destination360.com

Este una dintre cele mai emblematice cladiri ale orasului. Construita in 1929 a fost, pentru putin timp, cea mai inalta cladire din lume. Desi nu a fost niciodata sediul gigantului Chrysler, cladirea ramane faimoasa pentru faptul ca are terminatii ce seamana cu masca unui radiator auto. Este una dintre cele mai frumoase cladiri stil Art-Deco din lume. Aici am vazut niste japonezi care faceau poze si erau foarte fericiti ca se afla pe Empire State Building. Sa vezi dezamagire pe capul lor cand le-am aratat adevarata Empire State Building. Si au plecat cu tot cu aparatele lor foto . Adresa:405 Lexington Avenue, New York, NY 10174-0002

4-The Solomon R. Guggenheim Museum

Most Beautiful Places in the World

Pentru o tara relativ tanara, toate reprosurile aduse Statelor Unite erau ca nu au istoria tarilor din  Europa-de exemplu. The Solomon R. Guggenheim Museum a fost conceput de celebrul Frank Lloyd Wright in anul 1943. Este cea mai mare galerie de arta moderna din lume. Vizitatorii iau liftul si apoi coboara prin cladirea care are forma unei cochilii gigantice  . De remarcat ca arhitectul s-a certat puternic cu autoritatile, care isi doreau o a doua iesire in caz de incendiu. Se pare ca astia in New York aveau inca de pe atunci norme ISU.

5-Statuia Libertatii

Reader's Digest

Situata pe insulita Ellis, statuia este un dar al Frantei pentru proaspat independentele State Unite. Primita in 1786, ramane simbolul libertatii si al oportunitatilor oferite de Lumea Noua, valurilor de emigranti ajunsi aici. In jurul statuii sunt gravate numele a milioane de oameni care au venit pe Taramul Fagaduintei. Fara sa ma chinui prea mult, am gasit aici numele catorva romani plecati sa puna umarul la faurirea unei noi natiuni. Vizitarea poate fi greoaie daca nu cumparati bilete din timp. Le gasiti aici.

Acestea au fost recomandarile mele pentru un oras in care m-as reintoarce maine daca as putea. Din povestiri New York-ul pare maret. In realitate este mult peste asteptari. Niciodata nu am fost atat de fascinat de un singur oras. Dupa ce veti ajunge acolo, veti intelege de ce.

 

What's Hot
Dubrovnik

Dubrovnik

Astazi vorbim despre Perla Coastei Dalmate din Croatia-Dubrovnik. Cuvantul vine dinspre doua denumiri. Ragusa, initial Laus, cuvant latin pentru stanca care era initial o insula aproape impentrabila facuta de refugiatii italieni din orasul Epidarum si Dubrava , de la cuvantul dub, stejar in limba slava, o asezare a slavilor de pe continent facuta la poalele unui deal. Cu timpul slavii au acoperit cu pamant mica distanta dintre insula si tarm, iar pe acest loc se afla una dintre recomandarile noastre, daca aveti rabdare sa cititi pana la capat acest articol.

Travel
Melbourne

Melbourne

Exasperat de codurile de vreme rea care nu ne mai dau pace si suparat pe infrangerea Simonei Halep in Open-ul Australiei, saptamna aceasta am sa prezint orase de la antipozi, ca acolo e cald si bine. Am spus Australian Open? Pai sa incepem cu Melbourne, ca il gazduieste

Travel
Timisoara

Timisoara

Pot sa si inteleg de ce Revolutia a inceput in Timisoara. Pe vremea aceea Crivatul comunist batea cu putere in toata Romania. In Timisoara inca se simtea adierea Austrului. Vanticelul acela cald ce sufla dinspre Vest.

Travel

Galerie Articole