O tura la Targul de Craciun din Bucuresti 2016

O tura la Targul de Craciun din Bucuresti 2016

Alexandra Gherase
News

Ieri am dat si eu o tura la Targul de Craciun din Bucuresti. Ca tot omul m-am urcat in masina alaturi de prieteni si mai intai am vrut sa vad luminitele din centrul orasului. 

Am dat o tura de pe bulevardul Magheru. Da! Imi place! Adevarul e ca luminitele de peste sosea iti da senzatia de Craciun, de sarbatoare, de good vibe. In mijlocul intersectiei de la Universitate anul acesta s-a optat pentru un cadou urias de luminite. Frumos! 

Ca tot romanul m-am gandit ca daca ma duc pe data de 2 decembrie o sa fie liber. Din pacate se pare ca au mai fost multi care au gandit ca mine. Aveti mai jos un mic filmulet cu traseul meu. 

Am ajuns in preajma targului care anul acesta a fost amenajat in Piata Constitutiei, vis-a-vis de Casa Poporului. Insa a trebuit sa o luam pe o ruta ocolitoare, deoarece strada care duce de la Unirii pana la targ era blocata de politie. Cu locul de parcare ne-am chinuit un pic, insa am reusit sa parcam la un moment dat. 

Am ajuns la una din intrari. Luminat frumos scria "Targul de Craciun - Bucuresti". Inauntru destul de agomerat. Simteam ca toata lumea a vrut sa-l vada. 

Targul de Craciun 2016 - Bucuresti

Casute cu suveniruri, o gramada de locatii cu vin fiert si produse homemade romanesti cum ar fi carnatii, branza de casa sau soriciul. De asemenea se gasesc si doua zone cu mancare traditionala cum ar fi sarmalutele, iahnia de fasole sau pomana porcului. Toate facute pe loc la ceaune pe foc. Nu am gustat pentru ca nu imi era foame dar pot sa spun ca mirosea senzational. 

De asemenea era amenajata si o scena destul de mare unde cred ca pe parcursul lunii decembrie vor avea loc diferite spectacole.

La un moment dat mi-a atras atentia caruselul. Destul de mare incat sa se bucure de el si adultii cu suflet de copil. Aglomerat in jurul lui, semn ca toti voiau sa dea o tura. In partea opusa caruselului se afla un patinoar destul de mare. Din cate am inteles, cele doua atractii, erau gratis.

Si am lasat pentru final cireasa de pe tort. Trei "obiective" emblematice sarbatorii Craciunului. Prima ar fi Casa lui Mos Craciun. O casuta draguta, plina de luminite, in interiorul careia aveai posibilitatea sa faci poza cu Mosul. Era coada pentru amintirea cu el, de aceea nu am reusit sa vad cat de autentic Mos avem.

Targul de Craciun 2016 - Bucuresti

Alaturata casei se afla "Sania lui Mos Craciun": mare, impunatoare, trasa de reni draguti. Ca sa faci poza in ea, din nou coada. 

Iar al treilea obiectiv: bradul. Maret, falnic, luminat cu beculete. Culoarea predominanta: albastru. Asta mi-a placut mult. 

                     

Va pupam de la Targul de Craciun 2016

O experienta draguta in ciuda frigului. Targul va fi deschis pe tot parcursul lunii decembrie, zilnic, pana in orele 22:00. Singurul minus? Preturile! Ca tot romanul incercam sa facem multi bani din nimic. In fine: daca te duci mancat, nu o sa simti ca ti se goleste foarte repede portofelul. 

Kisses, love and hugs!

What's Hot

Galerie Articole