Oscarurile afectate de deciziile politice

Oscarurile afectate de deciziile politice

simona
Timp liber

 Pe 26 februarie la Los Angeles va avea loc cea de-a 89-a editie a Oscarurilor. Luni a fost intalnirea nominalizatilor de anul acesta si in deschidere a vorbit presedintele Academiei, Cheryl Bone Isaac, care nu a putut sa nu aminteasca de momentele politice dificile prin care trece America. Ea a facut apel la toleranta si libertatea de exprimare si cu regret a mentionat ca exista si scaune goale in sala ca urmare a deciziilor presedintelui Donald Trump. Acesta a interzis intrarea in Statele Unite a cetatenilor musulmani din 7 tari arabe, printre acestia numarandu-se si regizorul premiat cu un Oscar si nominalizat acum pentru cel mai bun film strain, iranianul Ashghar Farhadi.

Cheryl Isaac Presedinte Oscar - sursa yahoo

Isaac le-a reamintit celor 160 de nominalizati ca “arta trece dincolo de granite si nici barierele nu trebuie lasate sa o opreasca”! Mai mult de atat, ea le-a spus actorilor ca”legatura dintre artisti este imposibil de rupt si mai presus decat nationalitatea sau politica”. Un discurs impresionant si aplaudat in totalitate de cei prezenti la festivitate. Sper ca vocile lor sa fie auzite si de cine trebuie!

La La Land - sursa movies

Iti reamintesc ca anul acesta este prima editie din istoria Oscarurilor in care se afla cei mai multi nominalizati de culoare, pana cum, seara decernarii premiilor fiind denumita “noaptea Oscarurilor albi”.  Editia aceasta pare sa fie un speciala detinand mai multe recorduri la nominalizari. Productia “La La Land” are cele mai multe nominalizari din istoria Premiilor Academiei, iar Meryl Streep a devenit actrita cu cele mai multe nominalizari individuale.

Premiile Zmeura de Aur

Oscarurile ca Oscarurile, dar eu de abia astept decernarea Zmeurei de Aur la care anul acesta sunt cativa “pretendenti” valorosi. Ben Affleck, Robert de Niro, Johnny Depp, Julia Roberts, Kate Hudson, Owen Wilson, Ben Stiller si “toata distributia faimoasa din Collateral Beauty”. Aceste premii au luat nastere in 1981 in urma lansarii filmului Xanadu care l-a inspirat pe initiator, John J B Wilson. In cei 36 de ani de existenta a Zmeurei de Aur, numai 12 premiati au fost prezenti sa-i ridice premiul si au fost apreciati si laudati pentru curajul si umorul cu care s-au prezentat. Ben Affleck se numara printre actorii care detin deja o Zmeura de aur in valoare de numai 4,89 dolari.

 

What's Hot

Galerie Articole