Papa Francisc, iarta-ne noua greseala, dar nu ne ierta ignoranta

Papa Francisc, iarta-ne noua greseala, dar nu ne ierta ignoranta

Dragoste

"Papa Francisc a anunţat, într-o scrisoare dată publicităţii luni, că va permite preoţilor catolici să ierte păcatul avortului. Astfel, Suveranul Pontif a transformat o derogare temporară, acordată cu ocazia Anului Milostivirii, într-una permanentă, ţinând, totuşi, să explice că întreruperea de sarcină rămâne „o faptă gravă", dar că „nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge atunci când întâlneşte o inimă care se căieşte şi care îşi doreşte să trăiască în pace cu Dumnezeu".

                                                                                                                                           sursa: adevarul.ro

Cu 480 avorturi la 1000 nasteri Romania ocupa un minunat loc 1 in Uniunea Europeana si locul 6 mondial. Din Europa ne mai intrec doar Albania si Republica Moldova. Stam identic si la rata mortalitatii materne, cu 27 decese la 100.000 locuitori.

Nu suntem niciunul in masura sa judecam decizia unei femei de a face avort si sunt convinsa ca nu e o decizie usoara pentru nici una din cele 220 femei care fac zilnic avort in spitalele de stat si inca pe atatea in clinicile private. Dar putem sa comparam datele statistice si sa incercam sa intelegem de unde diferenta uriasa intre noi si restul lumii.

Francesco=CampioniGratis

Cauza principala este lipsa de educatie sexuala. Cand a fost vorba de introducerea ei in scoli ne-am dat ochii peste cap si plini de pudoare am exclamat: "Amvai, dar cum, fata, sa invete copilul meu asa ceva in scoaaaala? Inainte sa inteleaga teoria relativitatii, media temperata si calculul vectorial nu are voie nici sa caute sex pe google". Si ghici ce? La un moment dat mergi cu olimpica la medic, crezand ca are apendicita si descoperi ca e gravida si ea habar n-are cum s-a intamplat. Daca trece de liceu si a avut tracker pe telefon, bodyguard si camere de luat vederi peste tot ajunge un adult care va fi convins ca are ghinion: o data si-a facut si ea de cap si ce sa vezi, e gravida. Fete cu 2 facultati si 3 masterate nu sunt capabile sa il imparta pe 28 la 2. Stiu ce-s alea ovule, stiu cum arata, au cumparat de la farmacie. Daca nu au gasit niciodata in chiloti o biluta din aia, sau poate or fi avut dar au pierdut-o, inseamna ca ele nu ovuleaza si doh, cine a mai auzit sa ramai gravida daca nu ai ovulatie?

In mediul rural, educatia sexuala capata un aspect si mai trist. Ma uit des in ochii unor copii a caror mame mi-au marturisit, cand erau gravide, ca nu au avut bani de autobuz ca sa mearga la oras sa faca avort. Vad o femeie care la 32 ani e bunica, are o nepotica de la fata. Vad o fata care alapteaza in timp ce mai joaca o fisa la pacanele. In mana libera tine berea si tigara. Si stiu ca surorii ei i-a murit un copil. De jeg. Au stat internati amandoi la pediatrie pentru ca mama avea 15 ani. Aici educatia e mult mai grea, pentru ca trebuie sa inceapa de la apa, sapun si tampoane. Si dorinta de a-ti depasi mediul.

Multumim, Papa Francisc, pentru lectie. Iarta-ne greseala dar te rog, nu ne ierta prostia si ignoranta.

What's Hot

Galerie Articole