Romania. Despre empatie

Romania. Despre empatie

Dragoste

EMPATÍE s. f. 1. (Fil.) Formă de intuire a realității prin identificare afectivă. 2. Tendință a receptorului de a trăi afectiv, prin transpunere simpatetică, viața eroilor din opere literare, filme etc. – Din fr. empathie, engl. empathy.

As adauga definitiei si "sentiment care lipseste la majoritatea romanilor". Ma uit cu groaza la reactiile romanilor la incendiul de la Bamboo.

"Si care e problema daca facem misto de oamenii cu bani????? Este cumva interzis? Sa nu cumva sa suparam toate curvele siliconate si baietasii cu bani de la tata, care nu au facut banii cu mana lor ci doar cheltuie alocatia lunara de la parinti, trebuie tinuti in puf pt ca le a ars locul de joaca???"

"S-au topit silicoanele"

"Si-au pierdut prostituatele locul de munca."

Unii deja au si rezultatul anchetei.

" TOTUL A FOST PREGATIT DE INTERLOPI DIN JUSTITIE INPREUNA CU PUIUL DE HITLERIST DE LA COTROCENI EXACT ACEIASI METODA CA LA COLECTIV AU VRUT SA OMOARE MULTI OAMENI" (nota: comentariu luat cu copy-paste de pe pagina lui Victor Ponta)

" BAMBU ESTE UNA CU COLECTIV SI CRED CA ESTE MINA LUI IOAHNNIS SI A SERVICILE SECRETE."(da, tot de acolo, nu va mirati, asa scriu ei)

Desigur, cu totii ne-am adus aminte de incendiul din Colectiv. Atunci s-a intamplat din cauza ca erau "satanisti", "s-au adunat sa asculte muzica satanica" sau a fost o conspiratie menita sa rastoarne guvernul.

Nici nu vreau sa imi imaginez ce s-ar fi spus daca ar fi ars un club de gay, un club de manele sau un centru cultural evreiesc. Ce mai "glume" ar fi dat rasa superioara formata din bunii "crestini".

Si acum, haideti sa facem impreuna un exercitiu de empatie: daca in Bamboo sau in Colectiv ar fi fost copilul, fratele sau cel mai bun prieten al nostru? Ei, suntem bine? Ne vin glumele?

What's Hot

Galerie Articole