Scrisoare pentru Melania Trump. Ca de la ultima doamna, la Prima Doamna

Scrisoare pentru Melania Trump. Ca de la ultima doamna, la Prima Doamna

Ioana Petric
Dragoste

 “Bravo bai Melanio, te-ai scos! De azi esti doamna, ce pana ta! Si nu orice doamna, prima! …Din lume! Da-te-n colo de bulangioaica!

Te-as felicita, daca nu as fi frustrata si invidioasa, sa mor eu de nu. Da lasa asta, mai bine te intreb ceva, ca ma roade curiozitatea de nu mai pot.

Cum ai putut tu, ma Melanio, sa lasi frumusete de tara, Slovenia, si sa pleci tu pe curu tau sa iti faci nebunia in America? Cica “living your American dream”….Ti-ai mai luat si cetatenia. Legal...Ptiu! ‘te naibii! N-ai putut sa te multumesti si tu cu Spania si Italia, ca tot omu? De unde pana unde ambitiile astea? Sa mor de nu esti nesimtita!

Da lasa asta…fotomodel??? Pe bune??? Bine ca esti tu frumoasa…Da' pacat ca esti nebuna, soro. Te-a mancat pe tine sa te bagi la joburi unde tre’ sa faci foamea, sa muncesti 12 ore pe zi, sa alergi dintr-o parte intr-alta, sa-ti sacrifici tineretea, sa te respinga toti fanfaronii de la casele de moda. Da ce, draga? Nu ti-a placut sa fii si tu clienta falsa? Sau actrita pe pornhub? Sau sa prestezi servicii pe 500 de euroi, aici, in Europa? Nu fata, tie ti-a trebuit cariera si contracte de zeci, sute de mii de euro si sa iti dai jos chilotii sa te vada o lume intreaga in saraciile alea de Sports Illustrated si GQ. Treaba ta! Mai scoate-te daca mai poti!

Bine, la halul in care arati la 45 de ani, nici nu aveam pretentii de la tine. Sincer sa-ti spun, eu, de aveam banii tai, ma ingrijeam putin si aratam si eu a fetita proaspat intrata la pubertate, nu a "femme fatale" de 30 de ani. Hoasca, care esti tu hoasca!

Si ca tot veni vorba de bani, daca tot te lauzi ca ai castigat o avere pe curu tau, ce ti-a mai trebuit, fata, sot bogat? Puteai si tu sa iei unu batran si sarac, sa vada lumea ca esti sufletista. Da nu, suflet hain, tu l-ai luat pe asta bogat, sa ramanem noi, astea batute de soarta si fara de ambitii, pe drumuri. Si cu ce te-ai ales? Ca nici macar o diploma de doctor in fizica nucleara nu a fost in stare sa iti cumpere. Nici macar atunci cand erau aproape moca la Spiru.

Da stii ceva? Il meriti! Pastreaza-l, ca oricum e un prost. Pai cum sa o lase ma pe aia si sa te ia pe tine de nevasta, nenorocitu’? Aici in Romania gaseai mai buni. Barbati cinsiti si cu frica de Dumnezeu. Daca au zis-o pe aia cu “pana cand moartea ne va desparti”, apai asa e! Restul…restul sunt amante, fata!

Da' daca te-a prostit, te-a prostit! Ce sa-i faci? Si frumoasa si desteapta nu se exista! Defapt stai, ca exista. Doar l-ai facut de bani pe fraier, deci te duce capu’. Atunci gata, stiu! Clar esti curva!

Defapt ce vorbesc, nici macar la asta nu te pricepi. Hai ca te invat eu cum se face: banii inainte, ne distram o noapte si pa, la revedere! Nu stai 11 ani ca fraiera , sa ii mai torni si un copil. Vai de capu' tau, ma amarato!

De stiam in ce hal ajungi iti scriam si "eo" mai din timp. Asa e prea tarziu, ca ai stat si ai rabdat toate nenorocirile astea pana ai ajuns Prima Doamna! “Prima”, auzi acolo…Asa si? Te dai mare? Daca nu il luai de barbat, nu ajungeai niciodata! Michele a fost prima doamna, inainte sa-l cunoasca pe Obama. Tu esti doar o profitoare! Clar! Ca daca erai fata corecta il lasai instant cand il apuca chefu' sa se joace de-a presedintele.

Da’ gata, nu mai zic nimic. Te pup, fata! Bafta si nu pune la suflet, ca "lumea e rele"!
Cu invidie si sictir, Ultima Doamna! “

Macabru? Jignitor? De prost gust? Nici vorba! Asta e doar o radiografie a evenimentelor din ultimele zile. E o lume nebuna, nebuna de tot, asta nu mai e un secret pentru nimeni. Dar cine ar fi crezut ca e in halul asta de ipocrita si plina de ura?

Si daca initial am crezut ca e boala romaneasca, nu nenica, e o maladie raspandita la nivel global.

Ironic cum oamenii care il huleau pe “ratoi” pentru ca ar fi misogin, sexist, rasist, nesimtit si xenofob, sunt brusc deranjati de faptul ca noua Prima Doamna a Americii e o slovena frumoasa, stilata, asumata, puternica, diplomata, care si-a depasit conditia si acum e implinita si fericita. Dar asta e crunta realitate.

Intr-o lume de “minti deschise” care judeca, blameaza si pun etichete, nu-i usor sa ai succes si nu-i usor sa fii femeie. 

Succes, Melania! You're a lady!

 

What's Hot

Galerie Articole