Sevilla
Sursa:Real Alcazar

Sevilla

Serban Huidu
Travel

In ziua de azi al 4-lea oras al Spaniei, cu cei peste 700000 de locuitori ai sai, Sevilla este mult mai mult decat atat. Cu o arhitectura ce impresioneaza prin mostenirea maura si combinatiile crestine, cu o istorie vibranta si cu cu o sumedenie de monumente inscrise pe lista Unesco, Sevilla va invita sa o descoperiti. Iata principalele mele recomandari pentru orasul de bastina al imparatului Traian, cuceritorul Daciei si unul dintre parintii spirituali ai poporului roman:

 

1-Real Alcazar

2017-01-02 01:27

Primul pe lista Unesco-world heritage site este Palatul Alcazar, care a fost initial o fortareata pentru conducatorii mauri si mai tarziu pentru conducatorii spanioli ce au recucerit peninsula Iberica. Dupa recucerirea spaniola din 1360 aceeasi arhitecti mauri au construit cateva cladiri adiacente si pentru regele Pedro. Se intra pe Puerta Principal si primul lucru pe care il vedeti este Patio de las Doncellas, o minunata curte interioara construita intre 1369-1379. Este un exemplu de arhitectura islamica iar cele 52 de coloane de marmura sunt incredibile. 

España Fascinante-Sala de los Embajadores

In palat va recomand doua incaperi. Prima si cea mai veche-Sala de los Embajadores cu un tavan incredibil care parca este din alta lume si Sala de Audiencias. Si aici piesa de rezistenta e tot tavanul.

Leyendas de Sevilla Sala de Audiencias

adresa: Plaza del Triunfo site: http://www.alcazarsevilla.org

Vis-a-Vis de Palat se afla Casa Lonja ce gazduieste Arhivo de Indias, o arhiva de documente din trecutul colonial al Spaniei in Lumea Noua.

Wikimedia Commons

 

2-Barrio Santa Cruz

Into the Blue - Ryanair-Juderia

Este un cartier incantator cu stradute pietonale si cu case parca facute din martipan si turta dulce. Se afla in apropierea Palatului Alcazar si a fost pe vremuri Juderia- cartierul evreiesc din Sevilla. Majoritatea bisericilor de aici au fost inainte sinagogi. In cartier gasiti doua muzee importante: Centro de interpretation Juderia de Sevilla (Calle Ximenez Encisco 22A)- ce ilustreaza istoria evreilor din oras si Hostital de los venerables Sacerdotes (8 Plaza de los Venerables), un spital pentru preotii retrasi ce dateaza din secolul 17, si care gazduieste astazi colectia fundatiei Focus Abengoa pentru picturile si sculpturile Spaniei. Inarmati-va cu timp si rabdar. Aveti ce vedea. M-am intalnit aici cu un iubitor de arta francez care venise aici timp de o saptamana si tot nu terminase de vazut tot.

 

3-Parque Maria Luisa si Plaza de Espania

beammeupbiscotti.wordpress.com

in mijlocul Parcului Maria Luisa se gaseste una dintre emblemele orasului-Plaza de Espania. Are 50000 de metri patrati, o minunata fantana in centru si este inconjurata de cladiri ridicate in stil renascentist sau in stil Neo-maur. Canalul linistit din piata, petrecut de nenumarate poduri pietonale, sporeste frumusetea locului si cotribuie la numele de Venetia Sevilliei dat pietei de catre turisti. Puteti inchiria o barca sau sa parcurgeti parcul cu o trasura pe care o puteti inchiria de la intrare.

 

4-Museo del Baile Flamenco-muzeul dansului Flamenco

www.youtube.com

Sevilla este celebra si pentru dansul ei Flamenco. Este o arta ce isi are traditiile in cultura tiganeasca iar dansatorii si cantaretii trebuie sa impresioneze, sa emotioneze, sa transmita catre audienta sentimentele. Muzeul are o colectie impresionante de costume, instrumente muzicale si chiar reprezentatii live. Exista si o Scoala de invatat Flamenco cu reprezentatii date de profesionisti, deschisa tot timpul anului. M-am intalnit aici cu Alfonso, un baiat ce dansa flamenco de ti se taia respiratia. Mi-a spus ca stie din Romania dansul Calusarii, pentru ca a fost de multe ori in Bucuresti, ultima data la finala spaniola din Europa league.  Adresa: Museo del Baile Flamenco, 3 Calle de Manuel Rojas Marcos

5-Catedral de Sevilla

OurTravelPics.com

A fost construita intre 1402-1506 pe locul fostei moschei a orasului construita in secolul 12 de catre conducatorii mauri. Influentele arabe se vad cu ochiul liber de la fantanile afllate in apropiere pana la turnul Giralda, simbol al orasului, care in trecut a fost un minaret. A fost construit dupa minaretul moscheii Koutoubia din Marrakech Maroc. Dupa recucerire el a fost transformat in turnul clopotnitei de azi. Catedrala din Sevilla este cea mai mare catederala gothica si a treia biserica din lume. In secolul 16 devenea cea mai mare catedrala crestina din lume dupa ce, timp de aproape 1000 de ani acest loc fusese detinut de Hagia Sofia in Constantinopol.

AlandCHUCK.travel Gay Travel Blog

 Nu ratati Capilla Mayor cu monumentul inchinat lui Cristofor Columb al carui mormant il gasiti deasemenea in catedrala, Capilla Real-construita intre 1551 si 1575 care adaposteste mormintele regilor. Adresa:Catedral de Seville, Plaza del Triunfo, Avenida de la Constitución.

Acestea au fost recomandarile mele in ceea ce priveste cel mai frumos oras din sudul Spaniei. Trebuie sa ajungeti acolo si, daca tineti cont de recomandarile mele, astept opinii.

 

What's Hot

Galerie Articole