Simulare cu bucluc - ce au facut cei de la Dexonline pe durata simularii examenului de capacitate

Simulare cu bucluc - ce au facut cei de la Dexonline pe durata simularii examenului de capacitate

Alexandra Gherase
News

Luni, 13 martie 2017, elevii de clasa a VIII-a au sustinut simularea examenului de capacitate la Limba si Literatura Romana. In sufletele copiilor s-a instalat panica, majoritatea dorind sa aiba rezultate bune la acest examen de verificare. Si unii dintre ei chiar au incercat sa triseze folosind telefonul mobil.

www.ancheteonline.ro

Si acum vine stirea care va va lasa un zambet in colul gurii. Cei de la Dex Online, un site romanesc care are toate definitiile cuvintelor din limba romana le-au facut o “glumita” celor care au incercat sa se ajute de puterea tehnologiei pentru a trece cu brio de acest “impas” numit examen.

www.soridapress.ro

“Anul trecut am observat ca lumea a cautat frenetic pe dexonline raspunsuri la o intrebare din examenul de simulare pentru examenele nationale de la clasa a 8-a. In mod curios, cautarile au venit… in timpul examenului, iar cateva chiar inainte de inceperea lui!” - au scris cei de la Dexonline pe blogul site-ului.

Si retroactiv pentru aceasta intamplare, ei s-au hotarat sa schimbe pe durata examenului niste definitii ale unor cuvinte. Astfel, “pretutindenea, pretutindeni” a devenit “pururi”, iar “a zari, zarit” a devenit “a zori, zorit”.

Hahahhaa… m-a busit rasul!! Asa ca in timpul examenului definitiile au aratat asa:

www.yoda.ro

Datele venite direct de la site au aratat ca intre orele 8-9 au fost doar 9 cautari pentru aceste cuvinte, intre orele 9 si 11 au fost 314 cautari, iar intre 11 si 11:59, cautarile au crescut la 989 de accesari. Huh’ … le-a cam taiat elanul elevilor trisori. 

Pot sa spun ca mi se pare geniala aceasta initiativa a celor de la Dexonline. Asa poate invatam ca lucrul furat nu ne este tocmai bun. 

Reprezentantul siteului, Catalin Francu a declarat ca: “In timpul simularii de ieri, am sesizat ceea ce banuiam ca o sa se intample si anume ca anumite cuvinte vor fi suspect de des cautate. O chestie haioasa a fost ca nu stiam care vor fi cuvintele, dar sunt usor de recunoscut cand monitorizezi cautarile recente si brusc vezi ca se detaseaza cateva cuvinte care sunt de zeci de ori mai cautate decatt altele. Si am hotarat ca pentru acele cuvinte sa schimbam definitiile si am cautat ceva asemanator care sa ii incurce. Inca nu stim exact care este furnizorul de internet, dar ma astept sa fie vorba de companii de telefonie mobila. Anul trecut, cautarile au fost facute de pe telefoane mobile.” 

www.activenews.ro

Ramane de vazut daca aceasta glumita din partea celor de la dexonline i-a afectat pe sustinatorii examenului. Deabia astept rezultatele. Si ca un final apoteotic, administratorii siteului le-a dat si un avertisment elevilor trisori: “Ne vedem la examenele reale.” Asa ca elevii trebuie sa puna mana pe carte si sa lase trisatul. Succes la examene dragi copii!

What's Hot

Galerie Articole