TaximeTriștii din capitală

TaximeTriștii din capitală

Gabi
Dragoste

Mă plimb cu taxiul destul de des prin Bucuresti, ocazie cu care am realizat ca răbdarea mea e infinită, sau, cel putin, se întinde pe suprafețe vaste, cum ar fi din Berceni până-n Baneasa. :) Cei care nu sunt prea toleranți de fel, ar trebui să înceapă să meargă cu taxiul prin Bucuresti. E un exercițiu bun.

Există mai multe tipologii de taximeTristi, însă cea mai întâlnită cred că este cea a "taximeTristului care nu te duce unde ai tu nevoie decat dacă are și el". Dacă spre exemplu tu vrei să-ți faci piața la Moghioroș iar el a făcut-o deja ieri, va trebui să amâni pentru când i se vor termina și lui roșiile, ca să mergeți împreuna frumos. E chestiune de potrivire. Sau, tu vrei să te intorci acasă pe Berzei din centrul vechi, iar el stă în Rahova. Pai ce faci? Cauți gazdă în Rahova măcar pentru o noapte, pentru că altfel n-are cum să te ducă. Nu te-a pus nimeni să te muți așa departe de el.

www.pexels.com

"Pe Shitu Măgureanu, vă rog!"

"Îmi pare rău, n-am treabă acolo."

"Atunci spuneți-mi unde aveți treabă. Mergem undeva să vă placa și dvs. Că doar eu plătesc."

O alta tipologie destul de întâlnita este aceea a "taximeTristului neștiutor". E ăla care te întreabă de o mie de ori pe unde să o luați până îi dai răspunsul pe care vrea să-l audă: "luați-o pe la Mangalia că e mai simplu de ajuns în Colentina după ce-am văzut și marea."

Eu si TaximeTristul / www.pexels.com

Mai avem și tipologia "taximeTristului calm". Il recunoști imediat după întrebarea: "Ce e, domnișoară, vă grăbiți?" Merge cu 40 la oră, toți se baga în fața lui, el îi lasă pe toți, lumea îl înjura, el e imun, ascultă Magic Fm și-ti povestește de familie. La un moment dat nu te mai abții nici tu și începi să strigi după un minut de verde la semafor: "HAI MAI REPEDE CA NU VĂ GRĂBEȘTE NIMENI, stați linistit!" :)  E om în vârstă, totuși.

www.pexels.com

Cam atât pentru azi. Pe curând și Domnul să vă aibă în pază până la destinație.

What's Hot

Galerie Articole