TaximeTristii din capitala (partea a doua)

TaximeTristii din capitala (partea a doua)

Gabi
Dragoste

E frumos să te plimbi cu taxiul in Bucuresti. E liniște. E pace. Ești tu cu gândurile tale. Nu le întrerupe nimeni. Ești ca într-o oază. Te destinzi. Mai puțin atunci când... niciodată nu e așa!

"Ce e, domnișoară, de ce sunteți așa tăcută? Cine v-a supărat?"

"Vin de la o înmormântare." (o incerci, sperand să scapi)

"Vai, condoleanțe, domnișoară. Si eu la fel. Eu am avut un văr, care se mutase în America de dinainte de revoluție. Reușise să scape pe la sârbi, după care a trebuit să stea câteva luni în Italia și apoi a ajuns în America. Bun. Și ce s-a întâmplat? S-a angajat la un service, că el știa de mașini. I-a mers foarte bine, domnișoară, era și priceput. În scurt timp și-a deschis propriul service. Cine se astepta la asta?" ...

"Păi și a murit?"

"Nu. De ce??"

www.pexels.com

Apoi mai sunt taximeTriștii care îți explică despre cum stă treaba cu meseria asta de taximeTrist. În caz că voiai sa te apuci, sa stii ca nu oricine poate să o facă. Cică trebuie să știi să te faci plăcut, între ce ore e bine să ieși să muncești, care sunt zonele cele mai bune pentru luat clienți (nimic despre cunoașterea străzilor din București) și, nu în ultimul rând, să nu ceri bacșis de la oameni.

"Dacă vor ei să-ți lase bine, daca nu, nu. Am ajuns. 30 face."

"Aveți rest de la 50?"

"N-am, domnișoară, că nu suntem la aprozar. Eu sunt taximeTrist, v-am zis." :)

www.pexels.com

Revin cu alte intamplari.

P.s: Există și taximeBucuroși. Dar ăia, fix în București, nu rezista. Fie se mută în Ardeal, fie găsesc o altă meserie care să n-aibă legatură cu taximeTristețea. :)

What's Hot
N-a avut PSD-ul atata faina si ulei ca sa ne trimita acasa

N-a avut PSD-ul atata faina si ulei ca sa ne trimita acasa

Asa cum era de asteptat, dupa ce romanii au ales penali in Parlament pe 11 decembrie 2016, Psd-ul a trecut la fapte. Mai exact, a inaintat spre ratificare doua proiecte de lege privind amnistia si gratierea unor fapte penale sub paravanul explicatiei penitenciarelor prea aglomerate.

Dragoste
Romania. Despre empatie

Romania. Despre empatie

EMPATÍE s. f. 1. (Fil.) Formă de intuire a realității prin identificare afectivă. 2. Tendință a receptorului de a trăi afectiv, prin transpunere simpatetică, viața eroilor din opere literare, filme etc. – Din fr. empathie, engl. empathy. As adauga definitiei si "sentiment care lipseste la majoritatea romanilor".

Dragoste

Galerie Articole