Tipologia Protestatarului

Tipologia Protestatarului

Alexandra Gherase
News

In continuare nu putem sa ignoram intamplarile istorice din ultima perioada, iar de data asta vreau sa va prezint cele 5 tipologii de protestatari de care avem parte.

Pentru inceput sa vedem ce inseamna “protestatar”. Definitia din dex suna cam asa:

PROTESTATÁR, -Ă, protestatari, -e, adj. Care indică sau conține un protest; de protest. ♦ (Adesea substantivat) Care protestează într-o împrejurare oarecare, care aderă la o acțiune de protest. – Din fr. protestataire.

Cred ca din data de 30 ianuarie 2017, am mai putea adauga “care adera la o actiune de protest fiind suparati si enervati pe actuala guvernare”. 

In alta ordine de idei iata tipologiile de protestatari (pusi chiar in ordine cronologica, pentru cine e la curent cu ultimile stiri).

1. Protestatarul noii generatii

Acestia se intalnesc in fiecare seara in Piata Victoriei, iar sintagma de titlu nu reprezinta neaparat ca este tanar. Varsta este cuprinsa intre 1-2 si 90 de ani. Sunt oameni care s-au trezit din somn, somnul dulce a nepasarii. 

Dar totusi bine ca s-a trezit. El este inalnit in grupuri, iar numarul lor difera de la 1 (vezi singurul protestatar din Odobesti) la 400.000 in Piata Victoriei in seara de 07 februarie 2017. 

www.aktual24.ro

www.mediartv1.freenode.ro

Protestatarul noii generatii este tipul de om care crede in idealurile sale, este pasnic, este foarte creativ (vezi pancarte) si stie ca va invinge prin perseverenta. El nu pune mana pe piatra ca sa sparga un geam, ci preseaza psihic conducerea in fiecare zi. El a fost si ieri, vine si azi, si va veni si maine, pana cand cei carora le adreseaza acest protest il vor asculta. RESPECT!

2. Protestatarul huligan

Despre ei nu stiu sa va spun prea multe pentru ca sunt foarte rari la vedere. Singurul moment in care ii putem surprinde este dupa ora 22:00 seara, iar fata le este acoperita de fulare sau cagule. Ei vin miseleste si incearca sa deturneze prin agresivitate un protest corect al noii generatii. Dorinta lor este ca protestatarii noii generatii sa li se alature si sa iasa mare bataie in piata. Insa revin asupra primei categorii, acestia s-au trezit, si sunt mult mai inteligenti. Nu au cum sa ii prosteasca. 

www.ziareromania.ro

3. Protestatarul cool

Acest tip de protestatar isi face aparitia in piata undeva in jurul orei 20:00 ca sa faca o poza si sa dea un check-in. TEAPA: in piata nu prea merge acoperirea retelei de telefonie. Odata ce constata acest lucru, face 2-3 poze si se indeparteaza usor ca sa “prinda semnal si sa posteze pozele”. Odata facut check-in’ul la Guvern s-ar mai intoarce in piata, dar si-au dat seama ca s-au imbracat prea subtire si le e frig. Asa ca pleaca usor spre casa. 

www.piticu.ro

4. Protestatarul fricos

Este tipul de protestatar care sta acasa pe canapea, cu telecomanda in mana si televizorul pe canalele de stiri, si urmareste ideaproape ceea ce se intampla in piata. Ar merge si el acolo, dar ii e frica sa nu se incaiere lumea si sa ii strice pancarta. El nu vrea sa inteleaga ca acolo totul este pasnic. Sau poate ii e lene! :::))))

5. Protestatarul contra-protest

Este protestatarul care iese si el din casa dupa ce a vazut la televizor ca sunt proteste. Iar ca el sa fie mai cu mot, le face invers decat toata lumea. Multi spun ca el este indobitocit de unele televiziuni. Acest tip de protestatar umbla in grupuri de la 3-4 pana la maxim 1000 de persoane.

Protest Guvern

Cu varsta cuprinsa intre 60 si 80 de ani, protestatarul contraprotest a ramas pe vremea comunismului. El se bucura de obicei la o punga de faina si o sticla de ulei, iar pentru asta isi ofera viata la schimb. Ca si aspect se delimiteaza prin uratenie si agresivitate.

www.digi24.ro

Ii gasiti in special la Palatul Cotroceni si deoarece nu se mai pot deplasa ca in tinerete, au puse la dispozitie masini, microbuze si autocare. De obicei acestia nu stiu de ce se afla acolo, iar motivele lor ar trebui sa ii duca in Piata Victoriei si nu la Cotroceni.

Kisses, love and hugs! 

What's Hot

Galerie Articole