Travel

Bruges

Bruges

Astazi vine la prezentare orasul Bruges (in olandeza-a doua limba a Belgiei vorbita de majoritatea oamenilor din oras- Brugge) este un mic orasel plin de canale,in provinciei Flandra de vest. Acum populatia este de aproximativ 110.000 de locuitori. In istorie insa a fost chiar capitala Ligii Hanseatice-un fel de Nato+Ue stravechi adica alianta militara-comerciala a oraselor stat de la Marea Baltica pana la Marea Nordului.

Travel
Copenhaga-Venetia Nordului

Copenhaga-Venetia Nordului

I se mai spune Venetia Nordului, nu am inteles de ce, este mult mai putin inundata si mult mai putin latina decat arhicunoscuta Venetie. Am ajuns aici intr-o noapte de vara la mijlocul lui iunie-momentul celor mai lungi zile si a celor mai mici nopti, existand chiar o celebrare a soltitiului de vara, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza. Daca va ganditi ce ea, capitala Danemarcei nu are atat de multe lucruri interesante de oferit, va inselati amarnic! Iata recomandarile noastre:

Travel

Sofia

Astazi va aduc in atentie un oras aflat la o aruncatura de bat de Romania si care, alaturi de

Travel
Sofia

Playing for change 2

Proiectul merge mai departe iar imbinare intre muzica si turism este atat de frumoasa, ca astazi am

Travel
Playing for change 2

Galerie Articole

Gradina Cismigiu

Gradina Cismigiu

Daca v-ati saturat sa vedeti in ultimele zile doar proteste in Bucuresti, am sa va prezint astazi si alte locuri frumoase ala orasului meu natal. Asta nu inseamna ca bagatelizez importanta protestelor. Dimpotriva!

Travel
Lago di Garda

Lago di Garda

Cel mai mare dintre lacurile ce fac nordul Italiei superb, este Lado di Garda. Si cum cetatea iubirii eterne-Verona e la o aruncatura de bat, e imposibil sa nu iubesti locul asta. Se poate ajunge reletiv usor atat din Verona cat si din Milano, Bergano sau Venetia.

Travel
Chisinau

Chisinau

Numele sau are o istorie pe cat de ciudata pe atat de interesanta: Domnitorii Modovei au adus mercenari secui, pe care i-au pus in calea tatarilor. De ce? Pentru ca in Evul Mediu cei mai buni soldati cu simbrie-mercenari erau secui. Numele se pare ca vine de la Kis + Jenö „micul Eugen” sau „mica latură.

Travel

Cartierul Cotroceni

Traiesc in Cotroceni de peste 10 ani. In tot acest timp am sustinut ca este cel mai frumos cartier

Travel
Cartierul Cotroceni

Timisoara

Pot sa si inteleg de ce Revolutia a inceput in Timisoara. Pe vremea aceea Crivatul comunist batea cu

Travel
Timisoara

Dubrovnik

Astazi vorbim despre Perla Coastei Dalmate din Croatia-Dubrovnik. Cuvantul vine dinspre doua

Travel
Dubrovnik

Melbourne

Exasperat de codurile de vreme rea care nu ne mai dau pace si suparat pe infrangerea Simonei Halep

Travel
Melbourne
Casablanca

Casablanca

A venit zapada si iar ne-a luat prin surprindere. Azi m-am gandit sa va duc, virtual e adevarat , intr-o tara mai calda: Maroc. Intotdeauna m-au obsedat cuvintele de la finalul filmului Casablanca:"this is The Beginning of a Beautiful Friendship

Travel
Marseille

Marseille

Cel mai mare oras al Frantei dupa Paris, cel mai mare port la Fratei si orasul imnului pe care francezii il cantau si cand evacuau stadionul Saint Denis dupa atacurile teroriste, Marseille a fost infiintata de greci in secolul 7 I.C.

Travel
Porto

Porto

Cel de al treilea oras al Portugaliei sau al doilea dupa aglomerarea urbana-peste 1200000 de oameni, cunoscut de pe vremea romanilor sub denumirea de Potus Cale, Porto va invita sa ii descoperiti comorile.

Travel