Travel

Timisoara

Timisoara

Pot sa si inteleg de ce Revolutia a inceput in Timisoara. Pe vremea aceea Crivatul comunist batea cu putere in toata Romania. In Timisoara inca se simtea adierea Austrului. Vanticelul acela cald ce sufla dinspre Vest.

Travel
Dubrovnik

Dubrovnik

Astazi vorbim despre Perla Coastei Dalmate din Croatia-Dubrovnik. Cuvantul vine dinspre doua denumiri. Ragusa, initial Laus, cuvant latin pentru stanca care era initial o insula aproape impentrabila facuta de refugiatii italieni din orasul Epidarum si Dubrava , de la cuvantul dub, stejar in limba slava, o asezare a slavilor de pe continent facuta la poalele unui deal. Cu timpul slavii au acoperit cu pamant mica distanta dintre insula si tarm, iar pe acest loc se afla una dintre recomandarile noastre, daca aveti rabdare sa cititi pana la capat acest articol.

Travel
Melbourne

Melbourne

Exasperat de codurile de vreme rea care nu ne mai dau pace si suparat pe infrangerea Simonei Halep in Open-ul Australiei, saptamna aceasta am sa prezint orase de la antipozi, ca acolo e cald si bine. Am spus Australian Open? Pai sa incepem cu Melbourne, ca il gazduieste

Travel

Casablanca

A venit zapada si iar ne-a luat prin surprindere. Azi m-am gandit sa va duc, virtual e adevarat ,

Travel
Casablanca

Marseille

Cel mai mare oras al Frantei dupa Paris, cel mai mare port la Fratei si orasul imnului pe care

Travel
Marseille

Galerie Articole

Porto

Porto

Cel de al treilea oras al Portugaliei sau al doilea dupa aglomerarea urbana-peste 1200000 de oameni, cunoscut de pe vremea romanilor sub denumirea de Potus Cale, Porto va invita sa ii descoperiti comorile.

Travel
Sevilla

Sevilla

In ziua de azi al 4-lea oras al Spaniei cu cei peste 700000 de locuitori ai sai, Sevilla este mult mai mult decat atat. Cu o arhitectura ce impresioneaza prin mostenirea maura si combinatiile crestine, cu o istorie vibranta si cu cu o sumedenie de monumente inscrise pe lista Unesco, Sevilla va invita sa o descoperiti.

Travel
Viena partea a doua

Viena partea a doua

Continuam azi recomandarile pe care eu, subiectiv pana in maduva oaselor, le fac in ceea ce priveste Viena- capitala imperiala.

Travel

Viena

Capitala de imperiu, orasul operei si al valsului, cu oameni calzi , primitori, sugubeti si veseli,

Travel
Viena

Val Gardena

Astazi vom vorbi de raiul pasionatilor schi. Rai aflat in inima Dolomitilor. Cu niste piscuri

Travel
Val Gardena

Tallinn

In limba estoniana Taani-linn insemnand orasul Danezilor, dupa ce acestia au construit un castel

Travel
Tallinn

Iasi

Cu ale lui 7 dealuri, cu locurile romantice si pline de istorie, cu restaurantele pline de bunatati

Travel
Iasi
Belgrad

Belgrad

Una dintre cele mai importante metropole ale Balcanilor, capitala fostei Yugoslavii, si actuala capitala a Serbiei, Belgrad este un oras relmente suprinzator. Monumenele, cluburile vibrante si fetele incredibil de frumoase fac din orasul de pe Dunare si Sava o destinatie surprinzatoare si plina de momente placute

Travel
Transilvania

Transilvania

De putine ori vad cu placere lucruri despre Romania. O sa vizualizam acum un clip despre Transilvania dar si cum ea face parte tot din Romania cred ca e un pas inainte. Baiatul din film cica e englez desi eu il banuiesc de alta nationalitate, a venit cu drona in Transilvania si s-a filmat alergand.

Travel
Budapesta

Budapesta

Daca tot a trecut ziua de 1 decembrie si sentimentele revansarde s-au estompat, azi va fac, macar virtual, sa ajungeti in Budapesta, in opinia mea cel mai frumos oras de pe Dunare. Si sunt cateva. Budapesta se compune din doua parti despartite de Dunare -Buda, partea deluroasa din vest si Pesta partea cu campie din est.

Travel