Adolescentii de astazi-Generatia de Aur

Adolescentii de astazi-Generatia de Aur

Dragoste


    Un elev de clasa a 8-a, participant la olimpiada de matematica, faza pe judet,  a rezolvat o problema altfel decat era in barem. Initial solutia lui nu a fost punctata, dar dupa contestatie si interventia celor de la Ministerul Educatiei, elevul a primit punctaj maxim si s-a calificat la faza nationala a olimpiadei.

   Vreau sa il felicit pe acest baiat ca a crezut in el si si-a sustinut ideea!

    Daca ar fi sa intorc povestea in timp, acum 20-30 ani niciun copil nu ar fi indraznit sa isi sustina solutia. Mai mult ca sigur, nici un parinte si nici un profesor nu ar fi crezut in copil. Iar daca, printr-o minune, s-ar fi gasit careva sa ii dea dreptate copilului, in nici un caz nu ar fi ajuns situatia respectiva la nivel de Minister. S-ar fi gasit o rezolvare pe plan local, ceva de tip "lasa mamica, mergi la anul, asta e, ai avut ghinion" sau  agresivul "trebuia sa faci tu pe grozavul, nu stiai sa o rezolvi cum ai invatat la scoala?".

    Am mare incredere in generatia adolescentilor de astazi si sunt convinsa ca, daca tara noastra are o sansa de redresare, solutia e la ei. Pentru ca acesti copii gandesc inafara normelor, au incredere in puterile lor si isi sustin ideile. Pentru ca acesti copii se implica in probleme comunitatii. Si pentru ca sunt invatati sa gandeasca, in loc sa astepte sa li se spuna ce au de facut.

    Felicitari!

 

  

What's Hot

Galerie Articole