Cand ar trebui sa renunti la cel pe care il iubesti?

Cand ar trebui sa renunti la cel pe care il iubesti?

Dragoste

(sau) Cum te hotarasti dacă întorci fila și citești mai departe... sau pur si simplu închizi cartea. Se zice că promisiunile sunt sacre. Din pacate, mi-am dat seama că nu toate se pot respecta. Probabil ele sunt, noi nu.

Fiecare iubire e diferită, cu grade diferite de intimitate, cu niveluri diferite de profunzime a sentimentelor. În unele cazuri ti-e simplu să renunți atunci când îti dai seama că dinamica relației nu mai e una fericită. În alte cazuri, oricât de mult realizezi că ati devenit persoane diferite și că nu puteti funcționa ca un cuplu, nu poti să renunți la relație. Nu intr-un mod iubitor, amiabil.

Cel mai trist e când forțezi o persoană să stea lânga tine din cauza anilor pierduți, banilor investiți impreuna, casei, copiilor. Pare iresponsabil să renunti la toate astea, dar este oare sănătos să ții pe cineva împotriva voinței lui? Fiecare simte in felul ei cand sa renunțe la o relație neadevărată, dar iată totusi si câteva semne:

1. Te opreste sentimentul de frica? Frica să nu rămâi singură, frica de instabilitate, frica de a nu mai găsi pe altcineva care sa te iubească? E absurd. Frica nu este un motiv pentru care să stai intr-o relație.

2. Simti că esti o persoană mai bună alături de El? Dar invers? Daca sentimentele predominante in relatie sunt cele de furie, resentimente, gelozie, nesiguranță, e momentul sa renunți.

3. El luptă la fel de mult ca și tine pentru relația voastră? Nu te lua dupa ce spune, ci întotdeauna dupa ce face.

4. Ai impresia că el îți datorează multe? Timp pierdut, copiii pe care i-ai facut, momentele grele in care tu i-ai fost alături? Nimeni nu datorează nimănui nimic. Doar tu îți datorezi tie însăți să nu stai intr-o relație dacă nu esti iubită asa cum meriți. Doreste-ti mai mult pentru tine!

Dacă realizezi ca pur si simplu nu va mai potriviti renunță pentru binele amandurora si lasa-l sa iubească pe altcineva. Poate fi dureros pentru ca ati evoluat in direcții diferite, dar asta nu înseamnă ca direcția ta nu va fi una fericită. Adevarata dragoste inseamna a-i vrea binele celuilalt chiar si atunci cand binele lui nu esti tu. Doar asa va aparea persoana care să te iubească precum meriți.

What's Hot

Galerie Articole