Oare cum ar fi daca ar fi cum trebuie sa fie?

Oare cum ar fi daca ar fi cum trebuie sa fie?

Gabi
Dragoste

Atac terorist in Londra, 4 morti si 40 de raniti, acum doua saptamani. Atac cu arme chimice atribuit administratiei al Assad, 90 de morti, printre care multi copii, acum cateva zile. Atac american cu rachete asupra bazei militare din Siria careia i se atribuie atacul precedent, 6 morti. Atentat terorist in Stockholm, 4 morti si 15 raniti, acum trei zile. Bombe in doua biserici copte in Egipt, 45 de morti si 106 raniti, ieri. Incotro ne indreptam? Este posibil oare sa constientizam la nivel global ca suntem puternici, dar lipsa de toleranta si lacomia ne fac slabi?

Cati dintre noi am lua in casa noastra, acum, un refugiat care a plecat din tara lui pentru ca i-a fost bombardata casa? Foarte putini. Suedia este una din tarile care a primit foarte multi refugiati, iar comform studiilor, rata criminalitatii a scazut, nu a crescut, pentru ca nu ai cum sa raspunzi cu agresiune cuiva care iti intinde o mana de ajutor. E o chestie psihologica, nu?

Dintotdeauna omul a purtat razboaie pentru teritorii, pentru bogatiile altor tari, pentru putere. Inainte se numeau Imperii, acum imperiile sunt cunoscute ca Uniuni. Dar asta nu pentru ca omul e pradator prin natura sa, ci pentru ca i-a lipsit si ii lipseste in continuare imaginea de ansamblu, si anume aceea ca noi, cu totii, suntem locuitorii acestei planete si prin urmare avem drepturi egale la: resursele ei naturale, paduri, plante, aer curat, mancare. Cred insa ca generatiile viitoare vor fi mai generoase si mai intelepte pentru a nu mai ajunge in situatii de conflict si pentru a trai in pace si prosperitate indiferent de rase si religii. Si zic asta pentru ca azi l-am intalnit pe Tudor care are 7 ani si care mi-a zis ca "Inainte omul din pesteri era mai evoluat. Nu avea nevoie de arme nucleare ca sa distruga planeta, ci doar de mancare."

Ce paradox, nu?

What's Hot

Galerie Articole