Travel

Corfu

Corfu

Una dintre cele mai cosmopolite insule ale Greciei, stapanita de venetieni sute de ani, avand o istorie zbuciumata si un prezent impresionant, insula Corfu sau Kerkyra (sotia lui Poseidon care i-a daruit acestuia 3 fii) va astepta vibranta si plina de locuri frumoase.

Travel
Madrid

Madrid

Azi ne oprim la Madrid, capitala Spaniei si cel mai important oras al ei, atat de blamat de catalani si atat de iubit de ceilalti spanioli. Poate nu pare o destinatie atat de convingatoare, mai ales ca aproape 1 milion de romani sunt deja acolo, dar aparentele pot fi inselatoare! Iata recomandarile mele!

Travel
Bruges

Bruges

Astazi vine la prezentare orasul Bruges (in olandeza-a doua limba a Belgiei vorbita de majoritatea oamenilor din oras- Brugge) este un mic orasel plin de canale,in provinciei Flandra de vest. Acum populatia este de aproximativ 110.000 de locuitori. In istorie insa a fost chiar capitala Ligii Hanseatice-un fel de Nato+Ue stravechi adica alianta militara-comerciala a oraselor stat de la Marea Baltica pana la Marea Nordului.

Travel

Galerie Articole

Sofia

Sofia

Astazi va aduc in atentie un oras aflat la o aruncatura de bat de Romania si care, alaturi de Bucuresti, a avut o imagine negativa cand venea vorba de noile orase ala Europei. Adica Budapesta, Varsovia si Praga erau privite cu un soi de mandrie, iar Belgrad, Sofia sau Bucuresti cu un fel de nedisimulata scarba.

Travel
Playing for change 2

Playing for change 2

Proiectul merge mai departe iar imbinare intre muzica si turism este atat de frumoasa, ca astazi am sa va prezint piesa ce m-a atras prima data la acest mod de a canta si a prezenta Lumii minunile ei.

Travel
Gradina Cismigiu

Gradina Cismigiu

Daca v-ati saturat sa vedeti in ultimele zile doar proteste in Bucuresti, am sa va prezint astazi si alte locuri frumoase ala orasului meu natal. Asta nu inseamna ca bagatelizez importanta protestelor. Dimpotriva!

Travel

Lago di Garda

Cel mai mare dintre lacurile ce fac nordul Italiei superb, este Lado di Garda. Si cum cetatea

Travel
Lago di Garda

Chisinau

Numele sau are o istorie pe cat de ciudata pe atat de interesanta: Domnitorii Modovei au adus

Travel
Chisinau

Cartierul Cotroceni

Traiesc in Cotroceni de peste 10 ani. In tot acest timp am sustinut ca este cel mai frumos cartier

Travel
Cartierul Cotroceni

Timisoara

Pot sa si inteleg de ce Revolutia a inceput in Timisoara. Pe vremea aceea Crivatul comunist batea cu

Travel
Timisoara
Dubrovnik

Dubrovnik

Astazi vorbim despre Perla Coastei Dalmate din Croatia-Dubrovnik. Cuvantul vine dinspre doua denumiri. Ragusa, initial Laus, cuvant latin pentru stanca care era initial o insula aproape impentrabila facuta de refugiatii italieni din orasul Epidarum si Dubrava , de la cuvantul dub, stejar in limba slava, o asezare a slavilor de pe continent facuta la poalele unui deal. Cu timpul slavii au acoperit cu pamant mica distanta dintre insula si tarm, iar pe acest loc se afla una dintre recomandarile noastre, daca aveti rabdare sa cititi pana la capat acest articol.

Travel
Melbourne

Melbourne

Exasperat de codurile de vreme rea care nu ne mai dau pace si suparat pe infrangerea Simonei Halep in Open-ul Australiei, saptamna aceasta am sa prezint orase de la antipozi, ca acolo e cald si bine. Am spus Australian Open? Pai sa incepem cu Melbourne, ca il gazduieste

Travel
Casablanca

Casablanca

A venit zapada si iar ne-a luat prin surprindere. Azi m-am gandit sa va duc, virtual e adevarat , intr-o tara mai calda: Maroc. Intotdeauna m-au obsedat cuvintele de la finalul filmului Casablanca:"this is The Beginning of a Beautiful Friendship

Travel